Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '19

 
Kategori
Bayramlar
 

Gönül Bayramı 'Ramazan!"

Bu yıl da tüm islam alemi ve milletçe mübarek Ramazan Bayramına ulaşmanın kutlu ve mutlu sevincini yaşıyoruz. Yaşadığımız coğrafya üzerinde gerek dini bayramların gerekse resmi bayramların önemi çok büyüktür. Bu bayramların her birinin ayrı bir özelliği vardır. Her bir bayram bir diğerini tamamlayan yüksek manevi değere, öneme haizdir.  Bununla birlikte Ramazan Bayramı Kurban Bayramı ile birlikte önemli dini bayramımızdır.

Şeker Bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı on bir ayın sultanıdır. Toplumumuzdaki insanların çoğunluğu müslümanlardan oluştuğu için dinlerine bağlı olan Müslümanlar bu bayramdan önceki otuz gün boyunca oruç tutarlar ve daha fazla ibadet ederek Allah’tan  af dilerler. Bu otuz günlük sürede ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren müslümanlar diğer aylardan farklı olarak Allah Kelamı Hz. Kur'an da buyurulduğu üzere çok daha fazla nimet ve sevap kazanmaktadır. Onun için Ramazan Bayramı sadece ibadet edilen bir bayram olarak değil aynı zamanda insanları bir araya getiren ve dargınların barıştığı insanlar arasında kardeşlik duygularının en üst seviyeye çıktığı bayramdır. Aynı zamanda yoksul ve fakirler de bu bayramda unutulmaz ve onlara da bayram sevincini ziyadesiyle yaşatılır.

Bunun yanında çocukların ev ev dolaşıp şeker topladığı bir bayramdır Ramazan Bayramı. İnsanların birbirleri ile ilişkilerinin güçlendiği, maddi manevi paylaşımın artarak devam ettiği, aile bağlarının kuvvetlendiği bir bayramdır. Bu bayramda çocuklar kadar büyüklerde sevinmek, hatırlanmak, ilgi görmek isterler. Bu yönüyle Ramazan Bayramı gönül alma gönül verme bayramıdır. Bu maneviyatı yüksek bayramda büyükleri ziyaret edip, ellerini öpmek, hal hatır sormak onları dünyanın en mutlu en zengin insanları yapacaktır.
Sonuç olarak, Ramazan Bayramı da diğer bayramlar gibi milli kültürümüzün gelişmesi ve devamlılığı için büyük öneme sahiptir. 

Bayramınız kutlu olsun: Ramazan Bayramını gerektiği gibi bayram havası içerisinde, kazadan beladan ırak olarak coşkuyla, neşeyle, saygı, sevgi içerisinde huzur, hoşgörü ve mutlulukla geçirmeniz dileğiyle iyi bayramlar.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..