Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Gördüğümüz engelliler, görmediğimiz engeller

Gördüğümüz engelliler, görmediğimiz engeller
 

         

 

 

Hiç, gözünüz kapalı iken, yemek, şu bu atıştırdınız mı? Olur’a, doktorunuz bir müddet ışığı yasaklayabilir, göz retinasını sağlığa kavuşturmak için,  bir müddet öyle kalacaksınız diyebilir.

         İzmir Bayraklı Lions Club, geçen yıl yapmıştı böyle gözü kapalı bir seans. Bu yıl ikincisi yapıldı Lions’cular toplanıp 13 Mayıs gecesine hazırlık olmak üzere, kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlediler.

         Davetliler, gözleri bantlı olarak kahvaltı ediyorlardı. O hallerin yaşanmasını temin için psikolojik bir ortam hazırlanmıştı kahvaltıda.Sloganları da düşündürücüydü: “ GÖRDÜĞÜMÜZ ENGELLİLER, GÖRMEDİĞİMİZ ENGELLER”

         Böylelikle tüm kesimlerce ilgiyle karşılanan “2. Gözü Kapalı Yemek" etkinliği ile, görme engelli insanlarımızın sorunlarını bir parça olsun anlamayı, kısa bir süre için bile olsa dünyayı onların kullanabildikleri duyu organları ile algılamaya çalışarak onların yaşadıkları sorunları hakkında bir parça daha farkındalık yaratmayı amaçlıyordu.

         Bayraklı Lions’lular, bir büyük gecenin provasını yaptılar dün

.

         13 Mayıs’ta, balo kıvamındaki gecede, ülkemizi Aralık ayında Miami'de yapılacak olan World Latin DanceCup'ta temsil edecek olan ve 5 görme engelli dansçı ve partnerlerinden oluşan Engelsiz İzmir Dans Grubu bir dans gösterisi sergileyecek.

         Ayrıca, ünlü Lions mensubu ressamımız Fatma Elvin Öztürk’ün tabloları, müzayade yoluyle satılacak ve geliri de bu anılan GEGE projesine bağışlanacak.

         Ayrıca da gelirini görme engelli öğrencilerin İngilizce eğitimleri için "14 nokta klavyeli monitör destekli bilgisayar sistemleri"nin alımına ve İngilizce eğitim burslarına aktaracaktır. 

         Bu günkü davete katılanların  çoğu, gözleri  bantlanmış olarak kahvaltılarını yapıyorlardı. Bayraklıdaki  La VieNouvelle   EventVevue’deki bu etkinlik, 13 Mayıs Çarşamba gecesi aynı şekilde balo kıvamında iştirak sağlanacak. İştirakin çok olacağı tahmin ediliyor.

         Lions Clubünün bu etkinliklerinin destekçileri arasında, Engelli Dernekleri Federasyonu, Yeni Asır Gazetesi, Sahne 360 Organizasyon,  İTK. Mez. Derneği, Oftalmatik Market ve TurrekEuropa BV bulunmakta.

         13 Mayıs etkinlik gecesi, Bayraklı, La Vie Nouvelle Event Venue ‘de.

RESSAM ELVİN ÖZTÜRK, AMERİKA'DAN  YENİ GELDİ. AYAĞININ TOZU İLE TABLOLARINI MÜZAYADE İÇİN HİBE ETTİ.

 

          LIONS‘ LAR HAKKINDA BİLGİ:Lions  Dünyanın en etkin Sivil Toplum Kuruluşlarından birisidir. Kendilerini  aşağıdaki gibi tanımlıyorlar. ” Küresel bir örgütüz... Lions, tüm dünyada 206 ülke ve coğrafi bölgede, mükemmel bir organizasyonumuz vardır... Uluslararası Lions Kulüpleri Birliğinin organizasyonu, birçok gelişmiş ülkede örnek organizasyon olarak üniversitelerde ders olarak okutulmaktadır.

         & Pratiğiz, organizasyon becerimiz eşsizdir... Lions, afet ve acil yardım gerektiğinde çok hızlı hareket edebilmektedir. Bunu Marmara depreminin de dahil olduğu birçok doğal afet sonrasında göstermiştir.  

         & Yüreğimiz geniştir, cömertiz, açığız... Lion'lar toplumun "İyi İnsanları"dır. Bir Lion'un toplumun yaşam seviyesini biraz daha ilerletmek için harcadığı çabayı birçok insan yaşamında bir kez bile harcamamıştır.  

         & Kendimizi sürekli geliştiririz... Lions bir "Liderlik Okulu"dur. Kendi üyeleri için geliştirdiği programlarla uyguladığı kişisel gelişim programları eşsizdir.

         &Takım çalışması yaparız... Öncelikle takım deriz. Herşeyden önce ?Biz? demeyi öğreniriz. Lionların en büyük özelliği budur.

         & Birlikteliğimizin değerini biliriz... İnsanlar ancak sevdikleriyle birlikteyken mutlu olabilirler. Biz Lion?larda sevdiklerimizden oluşan Lions Ailesi ile birlikte olmaktan ve paylaşmaktan her zaman mutlu oluruz.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..