Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Görünmeyen diş teli

Görünmeyen diş teli
 

Lingual Diş Teli Tedavisi Dr Onul Üner


Lingual ne demek ?

Lingual kelime manası ile dil demektir. Bu da diş telinin dişlerin ön kısmından değil de, dil tarafından diş telinin takılması suretiyle olduğu için lingual adını almıştır. Aslında halk arasında en sık kullanılan ismi görünmez diş teli tedavisidir.

Görünmez diş teli nasıl takılır ?

Görünmez diş telleri dişin arka kısmında dişe baskı yaptırmak sureti ile gerçekleşir. Dişin arkasına aynı ön kısma yapıldığı gibi dişin üstüne tel takılır. Ayrıca bıraketler vasıtası ile de dişe istenen form kazandırılmaya çalışılır. Bu şekilde dişe baskı uygulanarak tedavi tamamlanır. Klasik yöntem diş teli tedavileri ile arasında teknik olarak bir fark yoktur. Fiyatları ve maliyetinde az da olsa değişiklikler gözlenebilir.

Neden Estetik Görünmez Diş Teli taktırılıyor

Görünmez diş teli dişin arkasında olduğu için insanlar tarafından görünmez. Klasik metal diş telleri gerçekten ağız için de bir avuç metal ile gezildiği için insana sıkıntı verebilir. Çirkin bir görünümün ortaya çıkmasına neden olabilir.

Böyle düşünen ve sırf bu yüzden diş teli tedavisi olmak istemeyen hastalar için gerçekten birebir bir yöntemdir. Aynı zamanda devamlı toplantı veya insanlar ile yüzyüze görüşme yapmak zorundan olan kişiler tarafından da bu tip görünmez diş telleri çok sıklıkla tercih edilir.

Görünmez Diş Tellerinin Dezavantajları

Görünmez diş tellerinin aslında belirgin bir dezavantajı yok. Sadece klasik tedaviye göre tedavi süresi bir miktar artabilir. Bu da aslında çok büyük bir fark değil. Bu göz ardı edildiğinde bu işlem klasiğe göre daha estetik bir uygulamadı.

Bir diğer dezavantajı sayılacak husus ise, diş teli temizliğinin biraz daha zor olmasıdır. Ama kişi diş temizliğine biraz daha fazla önem vererek braketlerin temizliğine titizlik gösterir ise, bu da bir sorun olmaktan çıkacaktır.

Görünmez Lingual Diş Teli Fiyatları

Bu tip diş tellerinin maliyetleri biraz daha fazladır. Bu yüzden biraz ücret farkı olabilir. Ama bu gerçekten büyütecek kadar bir şey değil. Ayrıca kaç adet dişe işlem yapılacağıda bu işin maliyetini etkileyen unsurlar arasında yer alır.

Görünmez Diş Telinin Avantajları

En büyük avantajı görünmez olmasıdır. Tedavinin de aşa yukarı klasik metal diş tellerine göre aynı sürede bitmesi bu tekniğin öne çıkan avantajları arasında yer alır.

Detaylı Bilgi İçin Sitemizi Ziyaret Edebilirsiniz...

http://distelitedavi.com/icten-lingual-dis-teli-tedavisi.html

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..