Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz çevresindeki şişkinliğe karşı, bal…

Göz çevresindeki şişkinliğe karşı, bal…
 

Bal, mükemmel bir besin kaynağı olmasının yanı sıra güzelliğin de mucizevi doğal ürünlerinden biri...


Buz küpleriyle şok kürleri, çay maskeleri, pahalı göz kremleri… Tüm bunların dışında göz çevresindeki istenmeyen şişkinliklere karşı muzicevi bir besinden bahsetsem… Bal, sadece mükemmel bir yiyecek değil aynı zamanda cilt bakımı endüstrisinin son yıllardaki gözde içeriklerinden biri. Ve şişmiş göz çevresi için bire bir etkisiyle öne çıkıyor.

Gözün altındaki koyuluklar sadece bir gece uykusuz kaldığınız için öyle birden bire ortaya çıkmıyor. İnce damarlar ve lenf bezleri yoğun olarak bu bölgede toplanmıştır. Tam da bu bölgede cildin özellikle çok ince oluşu dolayısıyla kılcal damarların yüzeydeki görünümü daha belirgindir. Göz altı halkalarının varlığı oldukça normal ama bazı kişilerde genetik özelliklerden dolayı daha fazla göze çarpmaktadır. Uyku, yanlış ve az beslenme ya da vücudun nemsiz kalması gibi dış etkenler dolayısıyla daha görünür olabilir. Aslına bakarsanız, koyu göz halkalarından tamamen kurtulmak söz konusu değil ama uygun ürünlerle önemli ölçüde hafifletmek mümkün. 

Cilt için önemli bir nem deposu

Bal... Tabii ki, markette satılanlarından ziyade içerdiği aminoasitlerin ve minerallerin yoğun olduğu doğal haliyle cilt bakımının en önemli jokeri. İçeriğindeki C, B2 ve B6 vitaminlerinin yanı sıra niasin ve pantotenik asit göz çevresindeki halkalar üzerinde oldukça etkili. Üstelik içerdiği şeker sadece çay ya da sıcak içecekleri tatlandırmakla kalmıyor aynı zamanda bal önemli bir nem deposu olarak da biliniyor. Ve iyi bir nemlendirme, koyu halkaların hafifletilmesi dışında göz çevresindeki ince kırışıklıklarla savaşta da önemli bir etken. Balın diğer özelliklerine gelince...

Sivilcelere karşı: Bal anti -inflamatuar özellikleri sayesinde akne için çok popüler ve nazik bir tedavi yöntemi. Bölgesel ya da tüm yüze uygulanabiliyor ve siyah noktaların sivilceye dönüşmesini engelliyor.

Kepeğe karşı: Egzama ya da sedef hastalığına karşı sadece kortizonun etkili olduğunu kim söyledi? Bugüne dek yapılan pek çok araştırmaya göre aynı oranda bal-zeytinyağı-arısütü karışımı cilt hastalıkları semptomlarını belirgin ölçüde azaltıyor

Çatlak dudaklara karşı: Büyükannelerimizin hazırladığı doğal balmumu, özellikle kurumuş, çatlamış dudaklar için bire bir. 

Cilt iritasyonlarına karşı: Büyükannelerimiz boşuna en küçük bir çizikte bile birkaç damla sarı kantaron yağının içine bir çay kaşığı bal merhemini hazırlamıyorlardı. Karışım yaranın üzerine sürüldüğünde anında etkisini gösteriyor. 

Kırışıklıklara karşı: Ciltteki kırışıklıkları azaltmak ve engellemek için nemlendirici etkisiyle savaşıyor.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..