Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '13

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Gözaltı... Gözaltı... Gözaltı...

Gözaltı... Gözaltı... Gözaltı...
 

Hemen her gün bir başka gözaltı haberi ile karşı karşıya kalıyoruz. Ülkede  hemen hemen bütün düşünce ve protesto eylemi ve söylemi maalesef gözaltı ile ve polis şiddeti ile sonuçlanıyor. İktidar en temel  hakalardan biri olan ve Anayasa ile korunmuş gösteri ve yürüyüş hakkını ihlal ediyor.

T.C. anayasası madde 34.

Herkes önceden izin almaksızın silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Öğrenciler sadece Parasız eğitim istedikleri için ve bunu söz ve afiş ile dile getirdikleri için aylarca tutuklu kaldılar.

HES leri protesto eden köylülere şiddetle muamele edildi bir çoğunun hakkında yasal işlem yapıldı ve  örgüt muamalesi yapıldı ve yapılmakta.

Başbakana sadece söz verdiği Öğretmen atamasını beklediğini söyleyen öğretmen vatandaş gözaltına alındı. ( sonra bırakıldı)

Avukatlar gerekçeleri hukuka uygun olmayan şekilde gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor.

Bir Hukuk Fakültesi öğrencisi Hastaneden çıkarken  tesadüfen gösterilerin ortasında kaldığı için tutuklandı ve iki aydır hapiste.

Adana da Patiotların  Ülkeye konuşlanmasını protesto eden vatandaşlardan 26 kişi gözaltına alındı.

Nükleer Santralleri protesto edenler gözaltına alındı.

Savaşa hayır diyenler gözaltına alındı.

Kısaca her türlü protesto anında şiddet ve gözaltı hatta tutukluluk  ile cezalandırılıyor. Vatandaşlar  yıldırılmak isteniyor. İktidarın ve mevcut hükümetin hiç bir şekilde muhalif düşünceye tahammülü yok.  Anayasa ve hukuk çiğneniyor. Ancak ülkede  Hukukçulardan bir bile çıkıp ne oluyor diyemiyor. Demokrasiyi bu kadar diline dolayıp demokrasi havarisi kesilenler  faşizmin en şiddetlisini uyguluyorlar.

Önce gözaltı sonra tutuklama   sonra örgüt üyeliği suçlaması ve suçsuz olduğunu ispat edebilmek için geçen aylar yıllar. 

Ülke gittikçe çok daha fazla faşizmin uygulandığı hak ve özgürlüklerin sınırlandığı iktidardakilerin aşırı zenginleşmesi  ile kendilerine güvenlik duvarı oluşturduğu yaşanması zor  bir ülke haline gelmekte.

Hak ve Özgürlükler   elimizden alındğında  geriye hiç bir şey kalmaz.

En büyük hırsızlık hakların çalınmasıdır. Şu anda hak ve özgürlükler çalınmaktadır. 

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..