Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '14

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe’de Yeni Dönem

Göztepe’de Yeni Dönem
 

 

Altınbaş Holding, Göztepe’nin hisselerini Mehmet Sepil’ e devretti. Böylece Göztepe yönetimi el değiştirdi.

Satış meselesi Hatayspor maçı öncesinde de gündeme gelmiş, ancak Hüseyin Altınbaş ‘’ Göztepe’yi alacak para daha basılmadı ‘’ diyerek net bir tutum sergilemişti. Ancak bu sözden kısa bir sonra satış gerçekleşti.

Altınbaş Holding, Göztepe’de iyi bir yönetim sergileyemedi. Transfer politikaları hep yanlıştı. Oynadıkları ligin üzerinde bir kadro kuracakları yerde sürekli bonservisi elinde olan futbolcuların peşinde koştular. Ucuz etle yahni yapmaya çalıştılar. Doğal olarak da başarılı olamadılar. Her dönem yeni takım kurmak zorunda kaldılar. Sadece 2. Lig’ deki şampiyon kadro ligin üzerinde ve başarılıydı. Ancak 1. Lige çıkınca o kadroyu dağıtarak en büyük hatalarını yaptılar.

Teknik adam konusunda da istikrarı yakalayamadılar. Başarısızlıktaki en büyük nedenlerden biri de bu oldu. Hüseyin Altınbaş’ın en son Suat Kaya ile kriz çıkarması da yanlış bakış açısının son örneği oldu.

Tesis konusunda yıllarca yerlerinde saydılar. Taraftarı dikkate almadılar.

Sonuçta Altınbaş yönetimi kendisinden beklenen performansı sergileyemedi. Ellerinde her türlü imkan vardı. Fakat onlar bu imkanlara rağmen Göztepe’yi Süper Lig’e çıkarmayı başaramadılar.

Ancak yine de kendilerine teşekkür etmek gerekiyor. Göztepe amatör kümeye düştüğünde kulübe sahip çıktılar. Takımı amatör kümeden profesyonel liglere döndürdüler. Yeni umutlar uyandırdılar.

Kulübün yeni sahibi Mehmet Sepil, İzmirli ve Göztepeli. Göztepe’yi bir Göztepelinin yönetecek olması olumlu bir gelişme. Mehmet Sepil’ in iş hayatındaki başarısı ve Göztepe ile ilgili söylemleri umut verdi.

Ancak ilk icraat olarak eski sportif direktör Barış Güçlü’ nün geri döneceği söyleniyor. Barış Güçlü Göztepe’den olaylı bir şekilde ayrılmıştı. O nedenle bu tercih sıkıntı yaratabilir.

Dilerim bu yeni dönem Göztepe için hayırlı olur. Göztepe çok daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Yeni yönetimin de bunu başaracak ekonomik gücü var. Umarım bu gücü doğru kullanırlar ve Altınbaş Holding’in yaptığı hataları tekrarlamazlar.

Yeni yönetime başarılar dilerim. Göztepe adına güzel bir gelecek dileğiyle…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..