Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '21

 
Kategori
Siyaset
 

Dünya Liderleri Yalancı

Beş-altı yıl önce gözlem yapmak üzere Güney Afrika'nın Cape Town kentine giderek gezi notlarını o yıllarda Milliyet'teki köşe sutununa taşımış olan Pelin Batu'nun yazısının bir bölümü, dünyadaki siyasi liderleri aklıma getirdiğimde gözümün önüne hemen o bölüm geliyor.

Batu, o yazısında gözlemlemiş olduğu kentin belediye binasının ön bölümünde bulunan başkanın dinlenmesi için yaptırmış olduğu görkemli havuz hakkında başkan'a oy vermiş olduğu seçmenin görüşlerine yer verdi.

Oy vermiş olan vatandaş o kadar iyi niyetli ki, keyf için yaptırılmış olan havuz hakkında sorulan soruya şöyle bir cevabı oluyor; 'başkan o havuzu bizim için yaptırmış, mahallemizde herhangi bir yangın durumuna müdahale edebilmesi için suyu havuzda biriktirmesi için yaptırmış'..

Ne kadar trajik bir durum değil mi sevgili okurlarım?

Seçim arifelerinde başkan adayı kim bilir seçmenine daha neler vaad etmiştir neler.

Acı olan şey seçmmenin kandırılmış olmasıdır burada. İtfaiye'nin görkemli havuzla ne alakası olabilir.

Afrika'da siyasetçiler seçmenlerini böyle kandırıyor da dünyanın diğer ülkelerindeki (istisna ülkeler hariç) siyasiler halka yönelik doğru siyasetçiler mi?

Hayır..

Özellikle seksenlerin sonuna doğru ve 90 yılından sonra küresel ekonomi kuşağına girmiş olan dünyadaki her ülkenin liderleri hatta muhalefet liderleri Cape Town'daki belediye bakanından farklı değil çünkü küresel ekonomiye bağlı ülkelerdeki seçim sistemleri çarşaf liste sistemi ile yalanları en güzel şekilde kimler hayata geçirebiliyorsa onların seçildiğini görüyoruz.

Siyaset'in kelime anlamı 'yalan' olduğuna göre fazla söze gerek yok aslında.

Dünyadaki bütün siyasilerin Amerika'daki siyasi üst akılda odaklandığına göre ve kapitalizm'in ana ilkelerinden biri de yalan olduğuna göre ve yalan üzerine kurulu bir sistem olduğuna göre çarşaf listesiz asla seçimler düşünülemez.

Siz siz olun, sakın olaki hiç bir siyasilerin söylediklerine inanmayınız. Hiç biri insan odaklı siyaset yapma donanımına sahip değildir. Benden söylemesi..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..