Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

Güçlü Başlangıç

Fenerbahçe öncelikle lige piskolojik olarak güçlü bir başlangıç yaptı. Takım içi birlik, beraberlik ve şampiyonluk inancı açısında oldukça önemli.

Emre Belözoğlu yine çok büyük oynadı. Sahada kaldığı her dakikada bir komutan gibi hem hücumda hem de savunmada takım onun önderliği ve direktifleri ile hareket etti. Hücuma yön verdi, ceza sahasına girdi, şut çekti, savunmada top kazandı, ikili mücadeler kazandı, ne gerekiyorsa herşeyi dört dörtlük yapmakla kalmadı hem de arkadaşlarını yönetti. Fenerbahçe'nin en büyük transferi. Başakşehir'de geçirdiği zamana yanmayan, ahh etmeyen kimse yoktur zannımca.

Fenerbahçe 4 lü savunmanın önünde Emre ve Ozan vardı. 6 numara eksikliğinde Emre daha çok 6,5 gibi oynadı. Savunmanın önünde Ozan'dan daha çok Emre vardı. (Ama yukarda da dediğim gibi Emre sadece savunma önünde değil, rakip ceza sahasında da vardı; sahanın her yerinde vardı.) Önde Vedat-Mosses-Garry üçlüsün arkasında Max onun da arkasında Ozan ve Emre ile yapılan hücum press Gazişehir Antep'e nefes aldırmadı. İlk dakikadan itibaren beklenildiği gibi Fenerbahçe oyunu rakip sahaya yıkma isteği, Gazişehir Antep'in beklenildiğinden zayıf bir takım kurgusu içinde olmasıyla oldukça kolay oldu ve ilk 25 dakikada bulunulan 3 gol ile maç bitti.

Fenerbahçeli oyuncuların ikinci yarının ilk 15 dakikasında oyunu kontrol etme düşüncesi ile tempoyu düşürmeleri Gazişehir Antep'e bir iki cılız atak yapma imkanı verse de, Fenerbahçe 90 dakika boyunca oyunun kontrolünü elinde tuttu, istediklerini hemen hemen kusurca yaptı. 60. dakikadan sonra Fenerbahçe'nin oyuncu değişikliği ile tekrar tempo yapması 2 gol daha bulmasını sağladı. Ferdi'nin gol atması ilerisi için herkese bir umut oldu. Fenerbahçe'nin kenardan gelip oyuna ekstra tempo katacak oyunculara Mosses, Garry ve Max'ın rotasyonları için mutlak ihtiyacı var. 

Bu maçtaki çoşku, iştahlı ve kusursuz takım oyunu içinde Rodrigues  ve Isla'nın verimsizlikleri dikkat çekti. Bu maçın Gazişehir Antep'in zayıflığı nedeniyle Fenerbahçe'nin kusurlarının ortaya çıkmadığı bir maç olması umarım yönetimin transfer çalışmalarını yavaşlatmaz, rehavete sokmaz. Fenerbahçe'nin A sınıf stoper, sol bek, 6 numara ve forvet ihtiyacı hala devam ediyor.

 
Toplam blog
: 16
: 119
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

*Fenerbahçeli *Metalurji-Malzeme Mühendisi & Kaynak Mühendisi   ..