Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

Kötü Futbol İyi Sonuç

Fenerbahçe, merakla beklenen ve test maçı olarak adlandırılan Başakşehir maçında testi geçti diyemeyiz.

Başakşehir geçen seneye nazaran iyi bir futbol oynamasa da, kaliteli ayakları sayesinde istediklerini yaptı, farkı 2-3'e çıkaracak net fırsatları da yakaladı ancak istediği sonucu elde edemedi. Ev sahibi ekipte hem savunmada hem de hücumda Azubuike ne gerekiyorsa yaptı. Maçın en iyi adamıydı.

Fenerbahçe'de günümüz modern futbolun esası olan pozisyon sadakati ve oyun boyunu kısaltıp yakın oynama becerisi yeterli düzeyde değil. Pas alışverişleri Emre baskı altındayken kötü. Fenerbahçe'nin Emre ile oyun kurmasını engellemek için Emre'nin başında devamlı bir Başakşehirli vardı. Fenerbahçe bu baskıyı Kruse ile çözmeye çalıştı ancak Kruse dün kötü bir günündeydi. Kruse'nin ayrıca geldiğinden beri kaleden uzak kaldığı sürece etkisinin daha da azaldığı söylenebilir.

Vedat Muriq'in maşallahı var. Fenerbahçe'nin sahada diri kalmasını sağladı, çok koştu, mücadele etti. Çok iyi bir vuruş ile golü buldu.Fenerbahe'nin en iyisiydi. Zanka iyi bir görüntü verdi. Deniz ilk yarıda takımın temposunu arttırdı, ikinci yarı kayboldu. Ferdi ışık vermeye devam ediyor. Bu tip zor maçlarda stoperde Jailson ile olmayacağı görüldü. Altay, Visca'nın karşı karşıya pozsiyonunda başarılıydı, taraftara umut verdi.

Bu maç Fenerbahçe'nin geçen sene deplasmanda oynadığı Konyaspor maçı gibiydi. 3-1, 4-1 kaybedebileceği bir maçı kazandı. Ama şu var ki iyi de oynasa, kötü de oynasa geçen sene kaybolan Fenerbahçe bu sene geri döndü. Dün Fenerbahçe son dakikaya kadar maçı bırakmadı, büyük takım reaksiyonu gösterdi.

Ersun Yanal'ın riskli futbolu ancak çok iyi oyuncular ile oynanır. A sınıfı transferler (stoper, sol bek, ön libero, forvet) gelmez ise, Fenerbahçe'nin lig boyunca inişli çıkışlı bir grafiği olacağını ön görmekteyim.

 

 
Toplam blog
: 16
: 119
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

*Fenerbahçeli *Metalurji-Malzeme Mühendisi & Kaynak Mühendisi   ..