- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gül Tatlısı (Süper tarif)
Gül tatlısı(Süper tarif)
Malzemeler
3yumurta
1,5 su bardağı gazoz
20 gr. yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket sanayağı arasına sürmek için (eritilmiş)
Yapılışı
Kulak memesi yumuşukalığında hamur yoğurulur. 3 eşit parçaya bölünür. İnce açabildiğiniz kadar açılır. Arasına eritilmiş sanayağı sürülür. Rulo olarak katlanır. 2 parmak kalınlığında kesilir. Gül şeklinde tepsiye yerleştirilir.Tepside 15 dakika mayalanması beklenir. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. (3 tepsi oluyor).
1,5 veya 2 kilogram şeker şerbet yoğunluğuna göre isteğe bağlı olarak aynı ölçülerde su ve 1/4 limon suyuyla kaynatılır. Ilıkken tatlıların üzerine dökülür. Hindistan cevizi veya fıstık tozuyla süslenir servise hazırdır.
3yumurta
1,5 su bardağı gazoz
20 gr. yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket sanayağı arasına sürmek için (eritilmiş)
Yapılışı
Kulak memesi yumuşukalığında hamur yoğurulur. 3 eşit parçaya bölünür. İnce açabildiğiniz kadar açılır. Arasına eritilmiş sanayağı sürülür. Rulo olarak katlanır. 2 parmak kalınlığında kesilir. Gül şeklinde tepsiye yerleştirilir.Tepside 15 dakika mayalanması beklenir. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. (3 tepsi oluyor).
1,5 veya 2 kilogram şeker şerbet yoğunluğuna göre isteğe bağlı olarak aynı ölçülerde su ve 1/4 limon suyuyla kaynatılır. Ilıkken tatlıların üzerine dökülür. Hindistan cevizi veya fıstık tozuyla süslenir servise hazırdır.