Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '14

 
Kategori
Siyaset
 

Gümüşhane 2 bin 500 konutu bekliyor

Gümüşhane 2 bin 500 konutu bekliyor
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gümüşhane’ye ziyaretinden bir gün önce, Akp Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’ın Trabzon basınıyla bir araya geldiğini, köfte-piyaz yendiğini, arada da ‘Gümüşhane gelişiyor, büyüyor’ diyerek iktidarın Gümüşhane’ye yaptığı hizmetleri anlattığını gazetelerde okuduk. Kemalettin Aydın anlatmasına anlatmışta, esas değinmesi gereken bir-iki konuya hiç değinmemiş, nedendir bilemem gazeteci arkadaşlar da sormamış. Ben soruyorum; 2500 konut ne oldu? Önce 2 bin 500 konut olayını hatırlayalım.
 
MHP adayı olarak üç dönemdir seçim kazanan Mustafa Canlı, 30 Mart seçimlerinde 7 bin 687 oyda kalıp, Akp adayı Ercan Çimen 12 bin 193 oy alınca, belediye başkanlığı 15 yıl üzerine Akp’nin eline geçmişti. Gümüşhane’nin sevilen ve sayılan başkanı Canlı’nın seçim kaybetmesinin en önemli sebeplerinin başında, Akp adayı Çimen’in iktidarı arkasına alması olmuştu. 
 
Akp adayı Ercan Çimen seçim vaatlerinin en başına 2 bin 500 konut sözünü koymuştu. 2 bin 500 konutun tüm Gümüşhane’deki konut sayısının 3’de birine tekabül etmesi sebebiyle, ‘gerçekleşmeyecek bir rüya’ diye konuşuluyordu ki, 30 Mart seçimlerine 19 gün kala Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Gümüşhane’ye gelir.
 
2 bin 500 konut vaadi sorulan, sol eli alçıda olan Bakan, sağ eline mikrofonu alır ve şöyle der; ‘Değerli başkan adayım, seçimi kazandıktan sonra tebrikleri kabul et, bir hafta sonra bilemedin dokuzuncu-onuncu gün bana geleceksin, pestili-kömeyi de unutmayacaksın. Bakanlıktan sana eleman vereceğiz, 3-4 gün çalışacaksınız ondan sonra da ya Allah Bismillah deyip başlayacaksın.’
 
Evet, bu 2 bin 500 konut vaadi bir de bakan tarafından söylenince, Akp adayı Çimen’in seçimi kazanması kaçınılmaz olmuştu. 2 bin 500 konut sözü veren Çimen toplam 12 bin oy alarak seçimi kazanmıştı. Şimdi Gümüşhane Milletvekili Aydın’a tekrar sormak isterim; bu 2 bin 500 konut ne oldu? 
 
Bir soru daha soruyorum; yürüyen merdivenler ne oldu? Evet, yanlış okumadınız, yürüyen merdiven. 30 Mart seçimlerinden önce Akp adayı Ercan Çimen vaadde sınır tanımamış, ‘Her mahalleye yürüyen merdiven yapacağız’ demişti. Kemalettin Aydın bu yürüyen merdivenler konusunda da bir şey dememiş.
 
Başka sorularımda var ama konunun anlaşıldığı kanısındayım. Tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhane’de de görülen; vatandaşı sadece oy deposu görmek, akıl alamaz vaatlerle akıl karıştırmak, iktidar gücünü kullanmayı hiç kazaya bırakmamak olayından başka bir şey değildir. Fakat bu aldatmacanın hesabının Ahrete kalmadan, bir gün kendilerine sorulacağını aklına getirmeyen siyasetçilerin yanıldığı kanaatindeyim.
 
Toplam blog
: 7
: 220
Kayıt tarihi
: 26.11.13
 
 

Harita mühendisiyim, siyaset ilgi alanım, CHP'de il ilçe yöneticiği yaptım. Yerel bir gazetede kö..