Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Günay usulü çipura…Marul, soğan, domates, salatalık, maydonoz, yeşil biber, zeytin yağı, limon, tuz.

Günay usulü çipura…Marul, soğan, domates, salatalık, maydonoz, yeşil biber, zeytin yağı, limon, tuz.
 

Bu gün sizlere Günay hanımın yaptığı nefis çipuranın tarifini vereceğim. Malum, mevsim balık mevsimi. Hem sağlığımız, hemde damak zevkimiz adına balık müstesna bir lezzet.

Malzemeler: İki kişilik

Adam başı birer çipura (yaklaşık 300 gr.)

Sos için: İki yemek kaşığı zeytinyağı

İki yemek kaşığı üzüm sirkesi

Üç diş sarımsak

Salata: Marul, sovan, domates, salatalık, maydonoz, yeşil biber, zeytin yağı, limon, tuz.

Balıkları satın aldığımızda temizleyip üstlerini derin çizelim. Bıçakla sarmısağı küçük küçük çinterek yağ ve sirke ile sos hazırlayalım. Her tarafını bolca tuzladığımız balıkların içine ve dışına fırça yardımı ile sosumuzu sürelim. En az 24 saat kapalı bir kutuda buzdolabında bekletelim.

Teflon tavada yağsız olarak her iki yanlarını 4er dakika kızartalım. Ocağın altını iyice kısıp üzerini kapak ile kapatıp 6 dakika pişirelim.

Salatamızı hazırlayıp tabaklara koyalım. Üzerine balıkları alalım. Limon ve domates süsleyerek servis yapalım. Yanında isteğe göre bir kadeh rakı???

Afiyet olsun.

Perşembe, 8/10/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..