Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '19

 
Kategori
Sağlık
 

Güneş Işığının Faydaları

 Yaz yaklaştı deniz mevsimine az bir zaman kaldı, gerçi yabancılar halen ilkbaharda bile denize giriyorlar.

Geçen sene Fethiye’de plajda bir hanım beyin kanaması olmuştu. Herkes koşuşturdu ambulans geldi hanım yakındaki hastahaneye kaldırıldı. Meğer o hanım saatlerce güneşin en yoğun geldiği zaman öğle saatlerinde güneşte kalmış.

Güneşte yanayım bronzlaşayım derken sağlığımızdan olmayalım. Evet,  güneş ışığının birçok faydaları var işte o faydaları sizlere araştırdım. Sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Güneş ışığı ile D vitamini alırız. Tek kaynağı güneş olan D vitamini sayesinde vücudumuz kalsiyum emilimi yapar. Kas ve kemik sisteminin sağlıklı olmasını sağlar,

Güneş ışığı içinde bol miktarda melatonin vardır. Melatonin salgısı uyumamızı sağlar. Bu nedenle güneşte kaldıktan sonra çok rahat uyuruz.

Güneş ışığı sayesinde romatizma, kas ve eklem ağrıları azalır, Böbrekler, karaciğer için faydalıdır, enerji veriri ve yorgunluğu alır, Depresyonu engeller, sağlıklı gözler için gereklidir, Kemik erimesi ve raşitizme iyi gelir, Kolesterolü düzenler, lösemi, kan, meme, kolon ve prostat kanserine iyi gelir, Sırt ağrılarına, performansı arttırmaya iyi gelir.

Güneş ışığının faydaları en fazla çocuklar ve bebekler içindir. Kas, iskelet sisteminin sağlıklı olması için çocuklar ve bebekler güneş ışığına maruz kalmalıdır. Fakat, güneşin yoğum olduğu saatlerde değil, öğleden sonraları başında başlık olacak şekilde bebekleri günde 2 dakika ile güneşe çıkarmalı daha sonraları bu süre 30 dakikaya kadar çıkarılmalıdır. Uzun süre ve korumasız olarak güneşte bırakılan çocuk ve bebeklerde güneş çarpmaları ve yanıklar oluşabildiğinden dikkatli olunmalıdır.

Yetişkinlerde güneş ışığından faydalanmak için, 15-20 dakika kadar güneşte kalmak yeterlidir. Bronzlaşmak için uzun süre güneşte kalmak, ciddi cilt sorunlarına neden olmaktadır. Bu nedenle dikkatli olunmalı ve güneş koruyucusu kullanılmalıdır. Beyin kanaması, baş dönmesi, ani tansiyon düşüklüğü, cilt kanseri, güneş çarpması, deri yanıkları güneş ışığında fazla kalma ile oluşabilir. Bu nedenle öğlen saatlerinde güneşe çıkılmamalıdır.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..