Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Güneydoğu ölüm üçgeni

Şırnak'ta 13 Askerimiz daha şehit oldu. Ne ilk nede son. Her olayın ardından Terörü lanetlemekle yetiniyoruz, sanki lanetlenince terör bir adım geri atacakmış gibi..
Ama artık yıllardır süren ve gercekten inanılması zor olan bu Güneydoğudaki Terör bence farklı boyutlarıyla sorgulanmalıdır. Bir Türk askeri dünyaya bedeldir. Ama bir avuç PKK lı 13 askerimizi bir seferde şehit edebiliyor.
Herkes birşeyler soylüyor, kimine göre siyasi zaaf, kimine göre sınır ötesi harekatın yapılamaması, kimine göre Başbakan..v.s.
Hiçbir siyası karar yada kararsızlık Güneydoğuda Askerin PKK ile olan mücadelesinde etken olamaz, olmamalıdır da. Bu tamamen bir Terör örgütüyle girişilen mücadelenin ASKERİ stratejik ve taktiksel boyutuyla ilgilidir.

Terör hedefi yeri ve zamanı kestirilmesi zor bir lanettir. Bunu biliyoruz, 11 Eylül de yaşanan ikiz kuleler , terörün nereden ne zaman ne şekilde geleceğini tahmin etmenin zor olduğunu göstermektedir.
Ancak Turkiyede yaşanan olaylar cok farklı bence. Yıllardır yaşanan terör saldırıları Güneydogudaki bazı bolgeler, hatta bir kaç kez saldırıya maaruz kalmış askeri birlikler, karakollar veya defalarca çatışma yaşanmış olan kırsal ve/veya dağlık bölgeler.
Ve Yıllardır sürekli , artık neredeyse hemen her gün şehit haberi almaya başladık, ve bunu oyle kanıksadık ki, artık sayılara bakar olduk, bu inanılmaz bir acıdır. Ateş sadece düştüğü yeri yakar, üzlürüz , kahroluruz, lanet ederiz ama biz ertesi gün unutur günlük hayatımıza döneriz. Ya gencecik ölen şehitler..hayalleri idealleri, hayatlarının dönüm noktalarında planladıkları rüyalarında gördükleri gelecekleri, sevgilileri, eşleri, cocukları..Mahallesi arkadaşları , annesi babası..kardeşleri..bunu gercekten yaşamayan bilemez, bu cok ama cok büyük acıdır ve 13 gencimiz hayalleri olan gençlerimiz yoklar artık.Peki neden? niçin? bu bir savaş mı? hayır değil.. ne peki ; bir terör orgutuyle yapılan çatışmanın sonucu., yada bir saldırı sonucu .Bu nu olmalı, yıllardır bu kadar insan mı sehit olmalı, ve hala da devam ediyor, belki yarın belki obürgün yine bu kara haberler bir evin içine yıldırım gibi düşecek.

Buna dur demenin bir yolu olmalı, bu kadar şehit bir savaşta verilebilecek bir sayıdır artık. Bunu kimse kabul etmemeli, gerekirse butun ülke şehit olur ama bir SONUÇ ugruna..Askere giden genclerimiz nasıl doğup büyüyüp genc olup vatani görevini yapma çağına geldiğinde askere gidiyorsa , PKK yanlısı olanlar da aynı şekilde sisteme dahil ediliyor, kandırılıyor ve daga cıkarılıyor.Yani bu şekilde sonu görünmeyen bir zincir.Hep çatışma ve hep şehit..ne zamana kadar? BİLİNMİYOR. Tam donanımlı 10.000 tane Rambo yetiştirelim, paraşütle atalım dağlara tepelere, ovalara kırlara kırsallara..Hiç olmazsa Profesyoneller deriz, hiç olmazsa bire bir , Teröre karşı anti Terör eğitimli insanlar olur karşılarında , her türli teknik ve teknolojik donanımlarıyla. Yada ;
BİR HARAKAT YAPILMALI, KOKUNDEN KAZIYACAK , NEYE MAL OLURSA OLSUN HER MİLİMİNE KADAR BÜTÜN ASKERİYLE TANKIYLA, TOPUYLA, TUFEĞİĞLE, ADIM ADIM HER MİLİMETRESİNE KADAR DAG TAŞ BIRAKMADAN ULAŞILAMAYAN YERLERE GEREKİRSE LAV SİLAHI KULLANARAK, YAKARAK YOKEDEREK BİR KAÇ YIL BİLE SÜRSE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK BİR BUYUK OPERASYON.

Ve bitmeyecek, kaynağına inilecek, daga cıkması engellenecek insanların, kimlikleri olmayan , kaydı olmayan insanlar var hala, ve bunları konrtol etmek cok zor.Ekonomik olarak desteklenecek, yatırım yapılacak, gerekirse Devletin 3-5 bakanlığı Doğu ya Güneydoğu ya götürülecek, tabi rahatları bozulmazsa..İnsanlar hem beyin hemde vücut olarak yorulmalılar , işle güçle, eğitimle, hobileriyle, para kazanarak vede para harcayarak

Yoksa bu iş asla bitmeyecek, ve olan sadece 20 yaşındaki genclerimize olacak, en güzel dönemlerinde bir kurşun hayatlarını sonlandıracak.

BUNU BİTİRELİM ARTIK, NEYE MAL OLURSA OLSUN. BUNU BİTİECEK AKLIMIZ DA GÜCÜMÜZDE TEKNOLOJİMİZ DE HERŞEYİMİZ DE VAR

 
Toplam blog
: 20
: 665
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun, siyasi , ekonomik ve konjüktürel gelişmeleri birlikte..