Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '06

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Günümüzde, geçmişi şimdiki aklımızla yaşamak

Çocukluğum izmir ilçelerinden birinde geçti. Tarlalar, bahçeler, oyunlar, masallar, yasaklar, yapmak isteyip yapamadığım, engellendiğim, bastırıldığım, ezildiğim küçücük bir köyde (şimdi ilçe) geçti. O zamanlar farkına varamamıştım yaşadığım güzelliklerin ve mütevaziliğin.

Şimdi İzmir Karaburun yolunda ilk yerleşim alanı küçücük bir köyde Gülbahçe'de güzel bir campingde tatil yapıyorum. Derme çatma bir oda, tuvalet dışarıda, asma ve dut ağaçları altında oradan buradan getirilmiş ya da bırakılmış kanepelerde oturup, her sabah bahçeye sanki güz akşamlarıymış gibi dökülen yaprakları ot süpürgesi ile süpürüp, tuvaleti yıkayıp temizliyorum.

Bir tane disco yok, gürültüden uzak sakin bir yer. Banka işlerinizi halletmek için bir banka şubesinin bile bulunmadığı gerçekten teknolojiden uzak küçük bir köy. Campingde tatil yapan mütevazi insanlarla sohbetler, oyunlar, sabah kahveleri keyfini yaşamamıştım yıllardır.

Şehirleşmenin getirdiği insan ilişkilerindeki kopukluğu ve tabii ki taş yığınları arasında nefes bile alamadığını hissederek yaşadığın evini değil özlemek hatırlamıyor bile insan.

Bence arada herkesin gerçekten teknolojiden uzak küçük bir yerleşim alanında doğayla içiçe yaşaması gerekiyor. Bunun insana verdiği hazzı, mutluluğu başka hiçbirşeyin verebileceğini düşünemiyorum.

Geçmişinizle yüzleşmek için geçmişi bugün yaşamak sizi de mutlu etmez mi?
 
Toplam blog
: 2
: 464
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

1966 İzmir doğumluyum. 1988 doğumlu kızım ve annemle mütevazi bir yaşamım var.  Yaşan..