Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '08

 
Kategori
Gönüllülük
 

Güvenlik görevlisi

Güvenlik görevlisi
 

alıntı.


Bu yazıyı İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndeki güvenlik görevlisine ithaf ediyorum.

Bugün Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne gittik. 15 gönüllü, 75 öğrenci ile. Her zaman ki gibi herşey sorunsuz ilerledi ta ki müzeye gelene kadar.

Çocukların bir çoğu daha önce Arkeoloji Müzesi'ne gitmemişlerdi ve çok merak ediyorlardı. Gidene kadar soruları bitmek tükenmek bilmedi. Her neyse uzatmıyorum sizi de sıkmak istemiyorum. Müzeye girmeden önce çocuklara tüm uyarılarımızı yapmıştık. 'Çocuklar hiçbir şeye dokunmuyorsunuz', 'Gittiğimiz yer bir müze çok fazla yüksek sesle konuşmadan incelemelerizi yapalım' gibi bir takım kuralları söylemiştik. Tabi 75 çocuk. Durdukları gibi durmuyorlar. İşte tam burada yazıyı ithaf ettğim güvenlik görevlisi devreye girdi.

Ağzından salyalar akıtarak üstüne asla ama asla vazife olmadığı halde grubun en yaramaz iki tane öğrencisini yüksek bir sesle AŞAĞILADI. Evet aşağıladı. Tabi hemen biz olaya müdahale ettik. Zaten tüm grup bizim kontrolümüz altındaydı. Ama artık iş işten geçmişti. Azarlanan çocuklardan biri aynen şöyle dedi: ' bir daha asla müzeye gitmeyeceğim'.

Evet gezinin amacı çocuklara müzeyi sevdirmekti. Oysa o güvenlik görevlisi işini tam anlamıyla yaptı ve öğrenciyi müzeden soğuttu. Tabi arkadaşlarının yanında azarlanmak çocuğun yanına kar kaldı!!

Bu geziden elimde kalanlar ne? Kocaman bir sıfır.

Not: Acaba güvenlik görevlisini yetkililere şikayet etsek sonuç alabilir miyiz? Çok merak ediyorum.

 
Toplam blog
: 2
: 2512
Kayıt tarihi
: 15.06.08
 
 

Hafif şımarık ( sadece sevdiklerine), çabuk sinirlenen fakat daha sonra pişmanlıklar duyan, bir insa..