Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Güzel görmenin pozitifliği

Güzel görmenin pozitifliği
 

Bu yazı milliyet blog için yazdığım ilk yazım olacak ve umarım birilerini harekete geçirir de, ben de hareketlenir bu yazıyla kalmam. Konumuz şu: "güzel gören güzel düşünen hayatından güzel tadlar alır" demiş bir bilen, belki yaşantısına da bunu döktü mü, uyguladı mı bilemem ama eğer uyguladıysa o insan ne uyumlu, ne kadar pozitif bir insandır diye düşünüyorum. Böyle düşünmek acaba zor mu?

Neden böyle bir düşünce bize hep uzak gelir de, kültür öğelerimizden ders almayız? Hayatın hep olumsuzluklarını, bizden aldıklarını görmeye çalışırız ve bunu da çok güzel başardığımızın göstergesidir saldırgan oluşumuz, kıskançlıklarımız, hep "batsın bu dünya" demelerimiz bence.

Neden o zaman Nasrettin hocaları, fıkraları hep severiz, masalların çoğunu olumlu bitiririz de bunları hayata geçirmeye geldiğinde, "evet bu da var, ama şu açıdan da bakılamaz mı?" tarzını benimsemeyiz?

Belki bunu yapanlarımız var içimizde. İnkar etmeyeyim ama neden sayıları az, neden etrafa bu güzelliği yaymıyorlar?

Ne demiş bir şairimiz "bilgi misk-ü ambere benzer; sürüldüğünde durduğu gibi durmaz", etrafa yayılır. Biz de özellikle ülkemizin ve geleceğimizin yatırımı olan gençlerimizin bu bakış açısına; yani güzel görmelerini, güzel düşünmelerini ve yaptıklarından mutlu olabilmelerini kazandırmak için bunu yaşayalım, yaşatalım.

Güzel gören güzel düşünür; güzel düşünen hayatından lezzet alır.

O güzel gözlerinizin güzel görmek için bakmalarını dilerim...

Yer: Yaylabaşı Beldesi (Erzincan)

 
Toplam blog
: 31
: 853
Kayıt tarihi
: 29.04.07
 
 

Ülkesinin gençlerine eğitim vermeyi bir fırsat bilip bu yolda üniversitede çalışmalarıma devam eden ..