Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güzellik, getirdikleri ve götürdükleri

Güzellik, getirdikleri ve götürdükleri
 

Güzel bir kadın olmak günümüzün fazlasıyla önemsenen bir olgusu.

Görece bir kavram olmakla birlikte estetik bilgisinin bilinç üstüne çıkardığı net tanımları da içinde barındıran bu olgu binlerce yıldır, insan beyni ve yüreğini üretmeye sevkeden bir özlem ve arzudur. Değişen koşullar içinde genellikle bir kazanım gibi görünmekteyse de, güzel olan kadınların aslında bir çeşit dışlanmışlık yaşadığını düşünmüşümdür hep.

Çünkü onlar, rekabet ve kazanç hırsını körükleyen bu özellikleriyle ya kullanılır ya da yalnız bırakılırlar. Bu durumun farkına varacak kadar uyanık olanlar, olayları ve durumları kendi leyhlerine geliştirebilseler de , çevrelerinde varolan rekabet veya kazanç hırsının kendilerini hırpaladığı gerçeğiyle birlikte yaşamak zorundadırlar.

Bir kere güzel bir kadının etrafında, sırf ilgi görüyor diye, fırsatını buldukça aşağılama ve dışlama yoluna gidecek bir grup hemcinsi mutlaka vardır.

Güzel bir kadının çalıştığı işyerinde, sırf kara kaşı kara gözü için terfi aldığını düşünen ve bu yüzden ayağını kaydırmaya çalışan bir grup erkek de vardır.

Bu kadına sırf kara kaşı kara gözü için terfi verdiği fikrini uyandıran bir grup erkeğin varlığı da yadsınamaz tabii.

Sonra güzel bir kadın ya ayaküstü flörte 'hep açıktır', ya da yüz vermeyeceği gerekçesiyle 'fantastiktir' dolayısıyla, çevresindeki erkekler için de onların eş ve sevgilileri için sevimsiz bir varlık halini alabilir, ya da birlikte olduğu kişinin içinde hep bir 'kaybetme korkusu' yaratır. Bu korku da ne kadar masum olsa da güzel kadının hareket alanını epeyi daraltmaktadır.

Bu nedenledir ki gardını yüksek tutmalıdır, dolayısıyla istemese de burnunu da yükseklere yöneltir.

Başka bir yön daha var ki, en önemlisi:

Varlığını kendisi de güzelliğiyle tanımlamaya başlarsa, yani toplumun dolduruşuna gelir, özgüvenini güzelliği ile paralel tutarsa, daha 'güzeller' ortaya çıktığında burun direklerinin sızlamaması, yalnızlığının derinleşmemesi içten bile değildir.

Kısacası

Güzel olmak adına milyonların harcandığı günümüz dünyasında, doğuştan bu özelliğe sahip olmak pek çok kapıyı açıyor görünse de, toplumsal yaşamın her alanında, yaptığı, anlattığı ya da ileri sürdükleriyle değil güzelliğiyle dillenen kadın bir noktada dağılmaya her zaman çok açıktır...

 
Toplam blog
: 146
: 1061
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Hep yazmak istedim. İnsan düşüncelerini yazıya dökünce kendi başınadır çünkü, kaygısız, katıksız ..