Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Güzellikler içinde

Güzellikler içinde
 

kendi albumumden


Her sabah yolum sicaplarla kesisir. Karinlarini doyurmak icin ayak altinda dolasirlar. Ben ise yetismenin panigini yasarken, onlarda uzun kuyruklari ile kendilerini bir agaca atabilmenin panigini yasarlar. Sevimli goruntuleri ile kafami bir sure mesgul ederler arabayi kullandigim surece. Her sabah ertesi gun fotograf makinesi ile sincaplarin fotografini cekmeyi dusunurum. O ertesi gun hic gelmez, sabahin telasi icinde kimin aklina gelir fotograf makinesi, taaki sincaplari gorunceye kadar. Daha once kaldigim ev ile isyeri arasinda seyahat ederken, geyikler ve ceylanlarla karsilasirdim. Onlara okadar yaklasmak mumkun degil. Uzaktanda olsa varliklarini hissetmek insani mutlu ediyor. Bir keresinde yolunu sasiran bir ceylani, evlerin arasinda cok yakinimda gorunce, ceylanin gozlerinin guzelligi beni cok etkilemisti sanki makyaj yapmis gibiydi. Arabada duran fotograf makinesini alincaya kadar, bulundugu noktadan uzaklasti. Banada resim cekmek yerine avucumu yalamak kaldi. Bu yaziya ilistirmek uzere sincap resmi cekmek icin disariya ciktigimda sincaplar sanki sozlesmis gibi ortadan kaybolmuslardi. Ben onlari yine sabahlari ise giderken gormeyi tercih ederim, bana sabah sabah ayri bir moral veriyorlar. Kaba saba, sevmsiz, asik suratli bir goruntu ile karsilasacagima bu guzelliklerle karsilasmayi tercih ederim.

Bu guzelliklerle karsilasmak icin once dogayi sevmek, orada yasayan canlilara deger vermek gerekiyor. Deger vermek yetmiyor, onlari koruyan yasalar yapip, hayata gecirilmesini saglamak gerekiyor.

Ormanlarin yanmasina seyirci kalan, gollerin akarsularin kurutularak toprak kazanilmasina, deniz kiyilarinin imara acilmasina seyirci kalan toplum, boyle guzelliklerin ancak hayalini kurabiliyor. Pardon hayalini bile kuramiyor. Cunku orada yasayan canlilari kendi elleri ile yok ediyor. Kendisi yapmasada gormezlikten gelmesi suca ortaklik etmekle ayni anlami tasiyor.

Hayvanlar kendi aralarinda konusurken kendilerine zarar veren yaratiklara ne diyorlar biliyormusunuz? Insan diyorlar insan. Beyinlerini kullanarak hareket eden yaratiklar, icguduleri ile hareket edenleri, yok ettigi, yada yok edilmesine goz yumdugu surece dogacak olan dogal netiyece katlanmak zorunda kalacak.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...