Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '20

 
Kategori
Sosyoloji
 

Hâyal kurmak!

Ne yazayım hayat o kadar yalancı ki, sevmek sevilmek bir hâyal mi? Yaşamak yaşam bir rüya mı? Tüm dünyada yoksul fakir dilenci insanları görmek okumak, bir dilim ekmeğe muhtaç, bir bardak suya muhtaç çocukların varlığı, kalbimi parçalıyor. Ve onlara hiç bir yardım edememek, bir boşlukta kaybolmak isterdim. Hiç kimsenin olmadığı ıssız bir ada da Robinson Crusoé gibi yaşamak.

Onların acılarını içinde hissetmek, kahrolmak kaybolmak, adada tek başıma yılan avlayarak o yılanı yemek, yoksunluktan, ya da balık tutmak, sabah akşam balık yemek.

Bir yerlere baraka yapmak, yağmurdan, soğuktan, kardan kurtulmak için. Yapabilir miyim, yok. Çünkü beceremeyecek bir insanım.

Dünyada tüm insanlar mutlu olsa, hastalıklar, kötülükler, riyakar insanlar, katil, hırsızlık olmazsa. Fakirin fukaranın hakkını yemeyen yöneticiler olsa her ülkede.

Seçimden seçime halkına yapamayacak şeyler vaat etmek, umut vermek sırf oy alabilmek için. Seçilmek için. Ve seçildikten sonra, tabi seçilirse sol kulağının üstüne yatmak. Kürsülerde o büyük lafları söyleyen kendisi değilmiş gibi, unutur insanlar ve sadece ceplerini doldurmaya bakarlar. Kendi aile fertlerini zengin ederler. Kendilerinden olanlara bol bol rant dağıtırlar. Zenginliğe doymazlar. Kazandıkça daha çok kazanmak için, insanları ezer geçerler. İllegel yapılandırmalarda bulunurlar. İşlerine gelmeyen insanlara suikast yapıp öldürmekten çekinmezler. Bazen de bu ölümlere kaza süsü verirler. İntihar etti derler. Ya da öldürülenlerin, yok olanların cesedi dahi bulunmaz. Faili meçhul kalır. İnsanların değeri var mıdır? Onlar sadece ceplerini düşünürler. İnsanların, çocukların ne önemi var, o kadar çoklar ki, biri ölür, bini yaşar.

Dünya da tüm insanlar mutlu olsa, hastalıklar, kötülükler, riyakar insanlar, katil, hırsızlık olmazsa. Fakirin fukaranın hakkını yemeyen yöneticiler olsa her ülkede.

Böyle bir dünya yok, böyle bir ülke yok, hepsi de bir hâyalden ibaret. Sadece kendimi avutuyorum. Böyle bir dünya istediğim için. Hâyal alemindeyim sadece bulutlara bakarak..

Evet ekleyecek o kadar çok konular var ki, onlarıda sizler yazın... Benim yazmak istediğimde yazamadığım... Veya daha önce de yazıp da unuttuğum.

 
Toplam blog
: 161
: 379
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Matbaacıyım, şu anda malülen emekliyim. Askerden önce şiir denemelerim oldu. Bazı dergi ve gençlik ..