Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Haftanın polemiği

Haftanın polemiği
 

Bu haftanın da polemik konusu Meireles’ in derbide gördüğü kırmızı kart ve alacağı ceza… Öncelikle gördüğü kartlardan başlayalım. Birinci sarı kartı tamamen Riera’nın başarılı oyunculuk performansı ile ev sahibinin seyircisinin etkisi ile çıkartılmış kolay bir sarı kart. İkinci sarı kart ise o pozisyondan iki dakika önce aynı iki futbolcudan Yekta’ nın Meireles’ e yaptığı ama hakemin vermediği faulün etkisi ile yapılmış bir faule gösterildi. Bu sarı kart doğru… Ancak hakemin iki dakika önce aynı harekete faul vermeyip iki dakika sonra diğer takım lehine faul vermesi büyük bir çelişki. Ancak burada da Yekta’ nın düşüşünde ki başarısının hakkını vermek lazım!

Şimdi gazetelere, televizyonda ki spor programlarına ve forumlara baktığımda pozisyonun Engin’ in süper kupada gördüğü kırmızı kart ve aldığı 11 maçlık ceza ile kıyaslandığını görüyorum. Halbuki iki pozisyon ve kart birbirinden çok farklı. Engin hakeme fiziksel temasta bulunmakla kalmayıp birde küfür etmişti. Zaten kırmızı kartı da küfür ettiği için direk görmüştü. Meireles ise ikinci sarı karttan atıldıktan sonra hakeme fiziki temasta bulunmayıp el hareketi yapıp küfür ettiği ve tükürdüğü söyleniyor. Küfür edip etmediğini ya da Halis Özkahya’ nın Portekizce bilip bilmediğini bilemiyorum. Ama kıyas yapılacaksa, önce ki hafta oynanan Galatasaray – Gaziantep Spor maçında Melo’ nun kırmızı karttan sonra ki hareketlerine bakınız ( aldığı ceza iki sarı karttan kırmızı olduğu için 1 maç ), Hagi’ nin hakem Erol Ersoy’un yakasına sarılıp, tükürüp, küfür edip 4-5 futbolcu tarafından sahadan çıkartıldıktan sonra aldığı ceza 6 maçtı. Bu ve bunun gibi pozisyonlarla kıyas yapılabilir.

Bir diğer hususta “örnek ceza verilmeli” diyenlere.Örnek cezalar neden hep Fenerbahçe’ nin aleyhine verilecek? Geçen sezon süper finalin son maçında ki olaylardan ötürü örnek ceza olarak 6 maç verildi. Kaç kişi tutuklandı bu olaylar sonucunda? Hiç kimse! Neden Bursa Spor’un cezası örnek olacak şekilde Fenerbahçe maçından hemen önce kaldırıldı ya da neden Fatih Terim’in cezası süper finalin finalinden hemen önce ertelendi ( bu ilkkez uygulndı ), neden Mersin maçından sonra Fatih Terim’ e gazetecilere yaptığı hareketten ötürü ceza verilmedi ( ertelenen cezası ile artacak bir ceza olacaktı verilseydi ) ve neden Caner söylemediği bir sözden ötürü Türkiye’de ilkkez kırmızı kart gösterilmekle kalınmamış birde 2 maç ceza verilmiştir.

Hal böyle olunca Fenerbahçe camiasının da sabrı dolmaya başlamıştır. Bu nedenle Meireles’ e 5 maçtan fazla ceza verilmesi durumunda bu sabır taşacaktır. Bu sebeple TFF herkese eşit mesafede olmalı ve bu yönde kararlar almalıdır.

Son sözümde Fenerbahçe yönetimine; Meireles’ e TFF beklenmeden kulüpçe ayrıca bir ceza verilmeli ve bu ceza hem kulüp deki diğer oyunculara hem de tüm kamuoyuna örnek  olmalıdır.

 
Toplam blog
: 30
: 822
Kayıt tarihi
: 19.10.11
 
 

Öncelikle Merhaba... 1982 Zonguldak doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Özel bir bankada yaklaş..