Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Hagi Ordan

Hagi Ordan
 

Galatasaray dün akşam çok sert bir oyun sergiledi ve hakem Bülent Yıldırım da kartlarını zamanında ve yerinde kullanmayarak sertliğe prim tanıdı. Böylece 11 sene sonra Kadıköy’de ilk puanlarını almış oldular.

Sadece hakem miydi Fenerbahçe’yi bozan? Dia ve Stoch gibi iki çizgi adamının aynı anda oyunda olması, oyunun enine çok geniş alanda oynanması, Mehmet Topuz ve Emre’nin ön tarafa fazla çıkamaması gibi etkenleri de unutmamak lazım.

Dün akşam Fenerbahçe’nin karşısında Galatasaray değil de başka bir takım da olsa çok farklı bir oyun olmazdı. Hagi takımını Kadıköy’e oyunu çirkinleştirmeye getirmiş gibiydi.

Aykut Kocaman’ın sevdasından vazgeçip Mehmet Topuz’u tekrar sağ kanada, Dia-Stoch ikilisinden birisini kulübeye, birisini sol tarafa, Cristian’ı da her zamanki yerine monte etmesi gerekir. Skora ihtiyacı varken ve sağlam durumdayken Alex’i hiç bir zamandan oyundan çıkartmamalıdır.

Bu sonuçtan sonra Galatasaray liderin 10 puan gerisine düştü ve şampiyonluk iddiasından oldukça uzaklaştı. Önümüzdeki dönemde çok zorlu maçları da olacağını düşündüğümüzde bu sene için defteri kapattı diyebiliriz. Lakin, taraftarlar ve futbolcular oldukça mutluydu maç sonunda.

Volkan’ın ilk dakikalarda yaptığı büyük hata az kalsın pahalıya mal oluyordu. Neyse ki Gönüllerin sultanı devreye girdi ve pozisyonun golle sonuçlanmasını önledi.

Alex’in adrese teslim Niang’a gönderdiği pası yan hakem yanlış bir kararla ofsayt diye kesmiş olmasa, Niang gibi bir golcünün o pozisyonu golle sonuçlandırması neredeyse kesindi.

Sabri’nin Dia’nın üzerine çıktığı pozisyonda Dia o kadar iyi niyetli olmasa ve yere düşmüş olsa hakem muhtemelen penaltıyı çalardı. Lucas Neill ise toplam 3 sarı (1 kırmızı, 1 sarı) kart görmesi gereken maçı 1 sarı kart ile tamamladı.

Dün akşam Fenerbahçe adına sahanın en iyisi yine Emre oldu. Sonuca etki edemedi ancak çok çalıştı, çırpındı durdu. Dia, Stoch Mehmet Topuz ise dün akşamın hayal kırıklıkları gibi görünmekle birlikte, aslında sistem ve taktiğin kurbanı oldular.

Önümüzdeki hafta Bursaspor deplasman Fenerbaçe için çok önemli. Mutlaka kazanması gereken bir maç haline geldi. Aykut Kocaman elindeki kadronun kıymetini iyi bilmeli. Har vurup harman savrulan basit puanlar daha sonra işin zora girmesine neden olabilir.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..