Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Hajmo Bosnu* ( Haydi Bosna)

Hajmo Bosnu* ( Haydi Bosna)
 

HAJMO BOSNU HAJMO BOSNU HAJMO HERCEGOVİNU


Yüzleşme,

Daha İspanya maçı oynanmadan bir blog yazmıştım. Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası finallerine gitme şansını gruptaki takımlar ve kalan maçlarla değerlendirmiştim. O günkü durumlara göre bunu Bosna Hersek fazlasıyla hakediyordu. Şimdi grubu 2. ci tamamladılar ve playoff oynayacaklar. Dileğim kazanıp tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası finaline gitmeleri. Hele ezeli rakipleri Hırvatistan'ın şansı çok az ken bunu kısıtlı imkanlarla başarmaları onlara haklı bir gurur ve sevinç kaynağı olmuştur. Buna inanıyorum.

Türk milli takımı asla Bosna Hersek takımından yetenek hırs imkan ve kalite olarak aşağıda değildir. Peki neden böyle oldu da kuralar çekildiğinde lokum gibi olan gruptan çıkamadık. Bunun 1.ci sorumlusu elbetteki Fatih Terim dir. Göreve geldiği 4 yıl öncesinde 2006 elemelerinde olduğu gibi İsviçre maçını bir şiddet olayına dönüştüren ve hem kendisinin hemde Milli takımın ve oyuncuların aldığı cezalarla takımın moralini bozan yaptığı son derece taraflı seçimlerle oyuncuları küstüren ya da demoralize eden Fatih Terim bugüne kadar Milli takıma hiçbir şey katmamıştır.

İleriye dönük hedefler koyarsınız bazen. İlk başlarda başarısız olursunuz. Normaldir. Ama dört yıllık bir süreçte bir yapılanma ya da bir takım olarak ilerleme kaydedemiyorsanız bunu sorumlusu ve suçlusu elbette tek seçiçidir. Son grup elemelerinde tam 28 değişik oyuncuya ilk 11 de forma veriyorsanız hala bir arayış içinde olduğunuzu ve hiçbir plan program yapmadığınızı yaptığınız programın günlük başarılar olabileceğini ve kısa zamanda silinip gideceğini biliyorsunuz demektir. Bu düşüncenin de Türk futboluna hiçbir yarar getirmediğini bildiğiniz halde sadece egolarınızı tatmın etmek için bunu yapmak Türk futboluna ihanettir, Türk halkına saygısızlıktır.

Bosna Hersek son Avrupa kupası elemelerinden sonra tamamen kabuk değiştirdi. Hem yönetim hemde oyuncu olarak bunu denedi. Başarılı da oldu. Olamayabilirdi de. Ancak bir sonraki Avrupa kupası elemelerinde kendisiniden daha sıkça bahsettirecek ve dünya sıralamasındaki yerini hızla yukarılara taşıyacaktır. Biz ise hızla geriye düşerken belkide 3. cü torbadan gireceğiz son eleme maçlarına. Daha güçlü rakiplerle oynayacağız. Başarma şansımız dahada azalacak. Bu nedenle Fatih Terim in istifası son derece yararlı olmuştur. Şimdi yeni bir ekip ile yola çıkmak ve onlara da Fatih Terim kadar tolerans tanıma durumundayız.

Şimdi bize Dünya Kupası finallerini izlerken Bosna hersek'i kalbimizden desteklemek düşecek. Çünkü hatırlıyorum son Avrupa Futbol şampiyonasında Hırvatistan'ı eledikten sonra Mostar ve Sarajevo sokakları Türk bayraklarından geçilmiyordu. Müthiş bir sevinç vardı. Sanki Taksim gibi sanki kızılay sanki Cumhuriyet Meydanı gibiydi Sarajevo ve Mostar sokakları ve meydanları. Bende şimdi diyorum ki inaşallah play off u da geçecek ve finallere gidecek. HAJMO BOSNU HAJMO BOSNO HAJMO HERCUGOVİNO..

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..