Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Hakan Fidan ilerde devlet başkanı olmalıdır

Hakan Fidan ilerde devlet başkanı olmalıdır
 

Erdoğan ve Putin'in gücü ve vizyonu Fidan'da birleşecek.


Rusya Federasyon'u genelde sarhoş dolaşan Boris Yeltsin'den kurtularak eski istihbaratçı Vladimir Putin'in Başkanlığında çok güçlü oldu. Bu gücü Putin'in bir istihbaratçı oluşunun getirdiği analiz yeteneği ve vizyonla ve bu birikimi ülke stratejilerini içte ve dışta akıllıca belirlemeyle oldu. 

Türkiye ilerde çok büyük bir güç olmak istiyorsa mutlaka başkanlık sistemine geçmeli ve bu görevi ilerde Hakan Fidan almalıdır.

Fidan göreve geldiğinden beri onun gitmesi için içte ve dışta çok çaba harcandı. Başbakanlığın önünde yapılan bombalama eyleminden sonra, Osla görüşmelerinin basına servis edilmesi, Uludere faciasına kadar bütün herşey Fidan'a fatura edildi.

Onun birikimi ülkede barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını sağlayabilecek durumdadır. Bu yüzden onun MIT gibi bir kurumun başında olması içeride ve dışarıda çok kişinin tepkisini çekti. Başbakan RTE sonuna kadar onu savunmakla büyük riskler aldı ama sonunda Fidan İstihbaratı tek çatı altında toplama stratejisi tüm bedellere rağmen hızla yol almakta.

Elbette kendi bağımsız istihbarat biriminiş ayakta tutmak ve burada elinde bulundurduğu güçü MIT'in çatısının altına sokmak istemeyenler son derece kızgın. Bu durum onların işine gelmiyor. Gezi olaylarının basit demokratik çevreci bir eylemden palazlandırılıp azınlık darbesi şeklinde döndürmek isteyenlerde bunlardı. Kızıllaşan sermaye, menfaati elinden giden bir cemaat hedefine ulaşamadı.

Ama artık yeter! İşine gelmeyen seçimle gelen iktidarı çeşitli stratejik cinayetler işleyerek (bunun içinde Hrant Dink'te var) hükümete darbe yapma girişimleri bundan sonra tarihe karışacak. Ülkenin iç ve dış stratejininin belirlenmesinde istihbarat hayatidir. Milli istihbarat ise kesinlikle tek çatı altında toplanmalıdır. 

İşte bu birikimlere sahip olan Fidan, edinmiş olduğu derin siyasal bilgilerini elbette ülke stratejisi belirlenirken devlet başkanıykende Putin gibi ülke hayrına kullanabilir.

Türkiye böyle bir MIT başkanına sahip olduğu için çok şanslı. Zira benim şahsi fikrim Putin'den çok daha etkili ve güçlü bir devlet Başkanı olacağı yönünde. 

Fidan'ın böyle biri olacağını ön gören çevreler ellerinden gelen şirretliği, fesatlığı yapmaktadır. Bunun için ellerinde ve kısmen kontrol altında tuttukları kamudaki konumlarını ve bürokrasi içindeki uzantılarını bu şirretlikte kullanmaktadır.

Benim endişem ondan kurtulmak isteyen İsrail'in sağcı kesiminin Türkiye'de kendi kontrolünde bulunan terör örgütleri aracılığı ile tıpkı Şam'da olduğu gibi Kimyasal silahla terör yaptırmasıdır. Zira İstihbarat zafiyeti var düşüncesiyle Oslo, Uludere'de, kendi kurumlarımız içinde öbeklendikleri adamlarıyla yapamadıklarını başaramadıklarını böyle başarmaya kalkmaları.

Diğer en büyük endişem ise direkt olarak ona karşı suikast girişiminde bulunmalarıdır.

Umarım Fidan bu şeytani tuzaklardan bu ülkenin hayrına kurtulur. Allah yardımcısı olsun. İşi çok zor.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..