Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '07

 
Kategori
Havacılık
 

Hakan zengin guinness rekorlar kitabında

Hakan zengin guinness rekorlar kitabında
 

Türk Hava Kurumu Türkkuşu Paraşüt Öğretmeni Hakan Zengin, Dünya Rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Hemde 2004 yılında. Bu kitaba girme gerekçesi de, ayağında en çok top sektirmek, en fazla hamburgeri en kısa sürede yemek, başının üzerinde otomobil taşımak gibi öyle sıradan bir nedenle olmadı. Elbette ki bu saydığımız sıra dışı şeyleri yapanları küçük görmek değil amacımız. Ancak, ulusal övünç kaynağımız Bayrağımız olunca konu, yapılan iş daha bir anlamlı oluyor.

Evet, Paraşüt Öğretmeni Hakan Zengin Dünya rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı'na Cumhuriyetimizn 80. yılında, 13 Ağustos 2003 günü 433, 5 metre kare alanı olan, 17 X 22, 5 metre boyutlarındaki Şanlı Türk Bayrağını, Ayyıldızlı Al Bayrağı gök yüzünde dalgalandırdığı, bu güne kadar paraşütle indirilmiş en büyük bayrağı taşıdığı için, girdi Guinness Rekorlar Kitabına. Ne yazık ki ulusal basında Hamburger yiyenler, Vucudunda en çok kıl olanlar kadar yer almadı.

Aslen Çankırılı Hakan Zengin, 1970 yılında Ankara'da doğmuş, Cumhuriyet Bayramında Hipodrumda gösteri atlayışı yapan paraşütçüleri gördüğünde inanamamış önce. " Nasıl olur? " demiş. Kendi kendine. Duymuş duymasına paraşüt'ü, filmlerde de görmüş, ama bu gördüğü uymuyomuş ne düşünde yarattığı, ne de filmlerde gördüğüne. Kocaman bir kubbe tasarlamış o güne kadar, Paraşüt dendiğinde. Öyle kocaman ki Abidinpaşa'da evlerinin hemen yanında ki Orta Tepe Camii'nin çatısında, tam ortada ki kocaman kubbe kadar. O güne kadar hayallerinde hep o kubbe varmış. Yaşamının 16. yılında, Ankara Hipodromu'nda, Cumhuriyetin 62. yılında ve Türkkuşu Paraşütçülerinin yaptıkları Gösteri Atlayışı'nda kullanılan paraşütleri görene kadar.

O gün içindeki ateş harlanmış, küçücük bir kıvılcımmış belki o güne kadar. O gün yangın olmuş. 1986 yılında Türk Hava Kurumu'nun Ankara'da düzenlediği Paraşüt Başlangıç Kursu'na katılmış. Cesareti ve gayretleri ile hemen fark edilmiş, öğretmenleri tarafından. 1987 yılında Tekamül Kursu'na, 1988 yılında da İleri Tekamül Kursu'na çağırmışlar öğretmenleri bu gayretli ve atak genci. 1989 yılında da Öğretmen Yardımcısı olarak Paraşüt Okulunda işe başlamış. 1992 de öğretmen olmuş.

FS ( formation Skydiving ), CF ( Canopy Formation ), FS&SS ( Freestyle & Skysurf ), Tandem ( Paraşütle yolcu taşıma), AFF ( Accelerated Free Fall ) Hedef, Stil atlayışları yapmış. Tam 4.500 kez.

1993 de ABD-Arizona'da; FS Dünya Şampiyonası'na, 1996 da Türkiye'de Dünya Hava Oyunları Test Yarışması'na. 2000 yılında Japonya'da; Dünya Hedef- Stil Şampiyonası'na, 2001 de İspanya'da; 2.Dünya Hava Oyunlarına, 2002 de İspanya'da; FS Dünya Kupası Yarışmasına, 2003 de Fransa'da; Dünya Hedef - Stil Şampiyonasına katıldı. Dünyanın pek çok ülkesinde ve Ülkemizin pek çok yerleşim biriminde Gösteri Atlayışları yaptı. Yavru Vatan Kıbrıs'ta Türk Gençleri'ne paraşüt eğitimi verdi. Tek bir amamcı vardı bu görevleri yaparken; Ayyıldızlı Al Bayrağı gök yüzünde, en yüksekler de dalgalandırmak.

Bir yerler de okumuştu; bu güne kadar gök yüzünde açılan en büyük bayrak rekoru, 333 metre karelik bir bayrakla Amerikalı bir paraşütçü tarafından kırılmıştı. En az 400 metre karelik bir bayrakla bu rekoru kırmak istiyordu. 12 Aralık 2002 tarihinde yöneticilerine başvurdu. İsteği sevinçle karşılandı THK yöneticileri tarafından. Hemen uygun kumaş arayışına başlandı. Kumaş bulundu, Kayseri Hava İkmal Bakım Komutanlığına gönderildi. Orada Türk Sanatkarları tarafından 17 X 22, 5 metre ebatlarında ve 433, 5 metre kare büyüklüğündeki dev bayrak hazırlanarak 15 Mayıs 2003 tarihinde Türkkuşu Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bayrağı taşıyacak "Konteynır"'ın hazırlanması, Bayrağın gök yüzünde düzgün olarak açılmasını sağlayacak ağırlıkların test edilmesi, deneme atlayışları ve nihayet o büyük gün..

Türk Kurtuluş Savaşında çok önemli yeri olan, 1. ve 2. İnönü Savaşları'nın yapıldığı ve şu anda Türk Hava Kurumu havacılık tesislerinin bulunduğu İnönü ovasında, " Sadece düşmanın değil, Milletin makus talihinin de yenildiği" o muhteşem yerde; Dünyanın gök yüzünde açılan en büyük bayrağını; Ayyıldızlı Şanlı Al Bayrağı açtı Hakan Zengin. Hepimizin göz yaşları eşliğinde.

Teşekkürler Hakan Zengin.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..