Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Hakkari' de 23 Nisan dipçikle kutlandı

Hakkari' de 23 Nisan dipçikle kutlandı
 

FİLİSTİN DEĞİL HAKKARİ


Bugün 23 Nisan Çocukların bayramı.

Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı koltukları kısa bir süreliğine çocuklara teslim.

Akşam haberlerini izliyorum. Yeni görevlerine oturan çocukları izlerken gülümsüyoruz ailece.

Bazıları ezberletilenleri söylemekte oldukça zorlanıyor. Üşüdüğü için ağlayanlar var. Hepsi bir birinden tatlı. Doğal ve masumdular. Güleç yüzlüler. Sempatikler. Çiçek gibiydiler.

Birden silah sesleri ve gaz bombaları arasında kaçışan çocuklar. Ellerinde taşlarla karşılık veriyorlar. Boya ve su sıkan panzerlere taş atıyorlar. Oyun oynar gibiydiler. Yamaçlara kaçışıyorlar. Bu oyunun çok tehlikeli olduğunun farkında değiller. Daha 12-13 üçündeler yaşamlarının. Beklide 23 Nisan Çocuk bayramının böyle kutlandığını zannettiler. Akranları en güzel giysilerle Başbakan, Cumhurbaşkanı makamında otururken onlar Hakkari sokaklarında, yırtık giysileri ve altı delik pabuçlarıyla polis amcalarıyla bombacılık oyunundalar. Bir farkına varsalar bu oyunun ne kadar tehlikeli olduğunu hiç oynarlar mı. Yakalayınca polis amcasının neler yapacağını bir bilse. Hiç anlatmadılar.

Az sonra bir yamaçta yakalandı polis amcasına. Polis amcasının elinde boyundan büyük bir silah vardı. Önce poposuna vurdu çok canı yandı Ama olsun bu bir oyundu. Oyun bir türlü bitmiyordu. Acımasızca vuruyor küfrediyordu. Çok sağlam bir silahmış bir türlü kırılmadı. Çocuğun beyni dağıldı. Kan revan içinde. İzlerken kanım dondu. Henüz 12-13 yaşında bir çocuktu. Bugün 23 Nisan Çocuk bayramı. Hakkari’de bir çocuk taş atarak bir oyun oynadı Karşılığında silah dipçiğiyle linç yaşadı. İnsanlığın bittiği an. Yüreğim kanadı. Kanım dondu. İnsan olan insan nasıl yapar. Yıllarca İsrailli askerler yapardı.
Biz bunları hep Filistin’de olur sanırdık.
İnsanlık ayaklar altında. Bu çocuk unutabilir mi yapılanları. Bu insanlık dışı eylemi yapan güvenlik görevlisine dava açılacaktır.Ama güvenlik görevlisinin kimliği bir türlü tespit edilemez.


Şimdi Adli Tıp nasıl bir rapor verecek. Hakkari’li bu çocuk psikolojik travma geçirmiş midir. Ruh sağlığı bozulmuş mudur ?

İzlerken benim ruh sağlığım bozuldu.İnsanlığımdan utandım. Mutlaka suçlu cezlandırılmalıdır. Aksi halde bu çirkin olaylar yaygınlaşabilir.

seninle gelecek - çâre yok
seninle bu tatlılık ey büyük acı
gök incir nasıl ballanırsa acılardan
acı koruk nasıl bulursa balların en sarhoşunu
o işte o!
gel benim darmadağın direncim
gücüm
emeğim
çilem gel
gel benim büyük acım
gel ve bitir şu işi! Hasan Hüseyin

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..