Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '12

 
Kategori
Haber
 

Halil Karaduman Kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Halil Karaduman Kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
 

Bugünlerde bu tür yazıları sıkça yazar oldum.

Bir çınar daha yıkıldı.

Bir üstad daha yaşamını yitirdi.

Beş yıl önce kalbine stend takılmış. Almanya’ya Zülfü Livaneli ile konser verdikten sonra dönerken fenalaşmış. Kalp krizi geçirmiş. Bütün müdahalelere rağmen kurtulamamış.

Gerçekten çok üzüldüm.

Çok gençti…

Allah Rahmet Eylesin…

 

·         Türkiyenin en ünlü kanun sanatçılarından biri olanı Halil Karduman 1959 yılında Urfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. 1 yaşından itibaren Gaziantep'te büyüdü.
Kanuni olan babasından 5 yaşından itibaren kanun ve müzik dersleri almaya başladı.

Orta ve Lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra 1977 yılında İstanbul'a geldi. Aynı yıl İ.T.Ü. Devlet Konser-vatuarı Temel Bilimler bölümüne girdi. Bu bölümü birincilikle bitirdi.

 

·         İstanbul'a geldiği tarihten itibaren plak ve kaset dünyasın da yönetmen, bestekâr ve kanun refakati olarak yerini aldı. Türkiye'deki üst düzey bütün solistlerle gerek plak, gerekse sahne çalışmaları yaptı.

 

·         Bilhassa; Zülfü Livaneli ile birlikte yaptığı çalışmalar sanatçının yurtdışına açılmasını sağlamıştır. Bu bağlamda dünyanın çeşitli yerlerinde yabancı orkestra ve şarkıcılarla konserler vermektedir.

·         Bu çalışmaların neticesinde Amerika, Yunanistan, Ürdün, Tunus, Lübnan ve Suriye olmak üzere 100 den fazla Kanun öğrencisi vardır.

·         Halen bu ülkelerdeki konservatuarlarda verdiği derslerin yanı sıra özel konserler ve seminerlere katılmakta olup, T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı kanun sanatçısı görevini sürdürmektedir.

Türkiye'de üç tane, Amerika'da bir tane, Yunanistan'da iki tane enstrümantal cd. si bulunmaktadır. Kanun icrasına yepyeni bir stil getiren sanatçı bu arada bir de kanun metodu yazmıştır. (alıntı)

 Nazan Şara Şatana

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....