Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '08

 
Kategori
Kitap
 

Halim Bahadır'ın son kitabı "Kanatsız Kuşlar"

Halim Bahadır'ın son kitabı "Kanatsız Kuşlar"
 

http://www.maviagac.com/images/up/Kitap_187_0_2007_9_12_10_43_52_796.jpg


Bütün hayatım bir adamın elinde midir, yoksa?

Güvende olmak için tecavüze bile katlandım baba! Seni asla affetmeyeceğim baba...

Yitip gitmiş hayatların peşinden koşuyor Halim Bahadır, "Kanatsız Kuşlar". Bir daha asla tamir edilemeyecek kalpleri ile kalakalmış çaresiz kadınlara tanıştırıyor okurlarını.

Selvi'nin hikayesi etkilemişti beni;

“İki yıllık evliydi Selvi ve bir kez daha hamileydi. Ve çok korkuyordu bu çocuğunu da düşürmekten. Güç bela kocasına söyleyebildi hamile olduğunu. Adam hiç tepki vermedi. Oysa o da çocuk istiyordu, ancak hamile bir kadına nasıl davranacağını bilmiyordu… Bütün bedeni felç olmuştu sanki. Kocasına dönmekten başka çaresi yoktu. Daha fazla düşünecek hali kalmamıştı kaderini… Ağır ağır uzandı yatağa. Kızının yanına. Ve dudaklarını yaklaştırdı kızının başına. Kızının saçları değdi etli dudaklarına. Derin bir soluk aldı. “ Seni asla affetmeyeceğim baba” diye söylendi mırıltı halinde birkaç kez. Ve sızdı Selvi.”

Selvi’nin ve diğer kanatsız kuşların inanılmaz hikâyelerini bulacaksınız Romantik İsyankâr’ın son kitabında.

Posta Gazetesi yazarı Halim Bahadır; son kitabı ‘Kanatsız Kuşlar’ ile okurlarının karşısında. İnsan ilişkileri üzerine yazdığı yazılarla ülkenin en çok satan gazetesinde adını duyuran ve zaman içinde vazgeçilmez bir yazara dönüşen Halim Bahadır, son kitabında genç kızların babalarıyla yaşadığı problemleri gün ışığına çıkarıyor.

Bugüne kadar sorgulanmamış sorunları deşiyor…

Babaları karşısında çaresiz kalmış kadınları hayatın nerelere sürüklediğini anlatıyor.

Kitabın tanıtımından;

“Yunan tragedyasında mitolojik kahraman Elektra, babasına öyle büyük bir sevdayla bağlıdır ki, annesine bile tahammül edemez ve onu öldürür. Akıl almaz, hayal ötesi gibi görünen mitolojik olayların fantastik kahramanları bilemediğimiz bir zaman ötesinden bize ayna tutuyor.

Babalarından yoğun bir ilgi ve sevgi gören kızlar, güven duymayı ve saf dürüstlükleriyle sevmeyi öğrenirler. Güven dolu sevmeyi ve sevilmeyi bilen kızlar ilerleyen yaşlarda ruhen pek sıkıntı çekmezler. Peki ya tersi olursa? Babalarından şiddet gören, annelerinin aldatıldığına şahit olan, ruhlarında travma oluşan kızların hali ne olur?

İşte yazar Halim Bahadır bu sorulara cevap arıyor. Bizzat babalarıyla sorunlar yaşayan kadınların hikayesini yazıyor.

Babalar ve oğullarının hikayesi çok anlatılmıştır sinemada, edebiyatta, ama babalar ve kızlarının hikayesi nedense yazar ve sinemacıların pek ilgisini çekmemiştir. Bu kitap edebi anlamda da ilk kez böyle bir konuya dikkat çekiyor.

Dünyadaki tüm Elektralar babalarını annelerini öldürecek kadar sevebilirler. Babalar kızlarını sevmezse ne olur? Cevabı elinizde ki bu kitapta.”

Halim Bahadır’ın “Büyüme Sakın Küçük Kız” ve “ Tutunuş” adlı kitaplarını da okumanızı öneririm. İlişkiler üzerine okumayı sevenler için…

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..