Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '12

 
Kategori
Anılar
 

Halis Kurtça Kültür Merkezi Konseri sonrası Dostlarımızla toplandık.

Halis Kurtça Kültür Merkezi Konseri sonrası Dostlarımızla toplandık.
 

28 Mayıs 2010 gecesi Kadıköy Halis Kurtça Kültür Merkezinde konser öncesi gelenler arasında daha önceden Konya Selçuk Üniversitesi'nden Doç.Seyit Yöre'yi gördüğümüz zaman çok mutlu olduk. Seyit Bey ve arkadaşı Sıvas Cumhuriyet Üniversitesinden Duygu Ulusoy Hanım bir müzik konferansı için İstanbul'da bulunduklarını ve Burcu'nun konserini duyunca İstanbul'da kalış sürelerini bir gün daha uzatarak bu konsere katıldıklarını söylediler.

O gece Halis Kurtça Kültür Merkezindeki konser geçen yılki gibi geçmedi. Evet salon sıcaktı ve havasızdı ama dinleyici çok güzel duygularla dolu idi ve hiçbir aksilik bu güzel atmosferi bozamazdı. Zaten konser repertuarı da Paul Schoenfield tango,samba,square dans, Howard Blake Jazz dansları,Piazolla tangolardan oluşuyordu. Bu repertuar ve harika dinleyici ile o gece kendimi Paris'teki küçük salon müzikal tiyatrolarında hissettim. Salondaki samimi hava o kadar güzeldi ki Doç Seyit Yöre sahnede Eric'e sayfa çeviriyor, dinleyiciler ise bu harika müziklerle sanki koltuklarında dans ediyordu. Burcu'nun Amerika'daki konserlerine bile katılmak için okyanus ötesi yolculukları göze alan çok sevgili arkadaşlarımız Perihan Pamukezci hanım ve Almanya'dan gelen ve bu konser için gidşini geciktiren oğu İhsan Pamukbezci Bey de aramızda idi.

Bu harika konserin bitiminde bis parçaları, tebrikler, resim çektirme derken sonunda gece yarısına yakın konser salonunun kapısına çıkabilmiştik. Konserin büyülü havasından çıkamayan dostlarımız bu tatlı geceyi uzatmak için bir yerde toplanmayı teklif ettiler.

Bu bizim Fransa yıllarından bu yana bir alışkanlığımız. Bütün konserlerin ardından dostlarımız konser salonun kapısında toplanır ve geceyı devam ettiririz. Konserin izlenimleri bu toplantıların en baş konusudur. Bu gece de aynen öyle oldu. Seyit Bey, Duygu Hanım, Perihan Hanım ve İhsan Bey ve biz hep beraber Caddebostan Mado da bir kahve içmek üzere toplandık. Bu arada sanatçılarımız konser öncesi yemek yemediklerinden açtilar ve onlar yemek yemek istediler. Mado da neşe içinde yenilen, içilen şeyler o gece çok güzel bir müzik sohbetine eşlik ettiler.

Gece dostlarımızın vedası ile son buldu. Seyit Bey ve Duygu hanım ertesi sabah görev yerleri olan Konya'ya ve Sivas'a, İhsan Bey ise yaşadığı Almanya'ya dönmek zorunda idiler. Bizler ise 30 Mayıs günü çıkacağımız Eskişehir Konseri yolculuğunun heyecanı içinde idik. Bu sefer İstanbul'dan oldukça kalabalık bir dost gurubumuzla Eskişehir Konserine gidiyorduk. Günler öncesinden Tren biletlerimizi almış, kalacak yerleriımızı ayarlamış ve gidiş heyecanına girmiştik. Sanırım çok güzel bir konser gezisi bizi bekliyordu. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..