Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Anılar
 

Kadıköy'de bir Kavşakta karşımıza çıkan Bilboard

Kadıköy'de bir Kavşakta karşımıza çıkan Bilboard
 

Kadıköyde bir kavşakta karşımıza çıkan bilboard


22 Mayıs günü Malatya Şehir gezimizden akşam geç saatte ellerimiz Şile pazarından aldığımız kayısı ürünleri ile, beynımız binbir çeşit güzel anı ile ve kalbimiz büyük bir sevgi ve coşku ile dolu olarak Üniversite konukevine döndük. Ertesi sabah çok erken kalkacak İstanhul uçağımız için dinlenmek üzere odalarımıza çekilmeden önce bize bu güzel günlerde rehberlik eden Günsu kızımızla vedalaştık.

23 Mayıs günü Ankara aktarmalı İstanbul uçağı ile şehrimize geldiğimizde dinlenmek ve önümüzdeki günlerdeki konserlere hazırlanmak için bir kaç günümüz vardı.

Şimdi ilk konserimiz 28 Mayıs gecesi İstanbul Göztepe'de Halis Kurtça Kültür Merkezinde idi. Daha önceki yazılarımı okuyanlar anımsarlar. Burcu Göker ve Eric Jenkins geçen yıl da aynı salonda bir konser vermiş ve salonun havalandırma sistemi eksikliğinden doğan rahatsızlıkları anlatmıştım. Sanıyorum ki bu yıl da aynı sorunlarla karşılaşacaktık.

Önümüzde dinlenmek için var olan bir kaç günde biraz da gezmek istedik. Zira Eric Türkiye'ye her gelişinde sadece konserlerle ilgileniyor ve çevreyi görme imkanına sahip olmuyordu. Konserden önceki günlerden biri idi. Biraz dolaşmak ve alışveriş için gittiğimiz Kadıköyden araba ile dönerken bir kavşakta kırmızı ışıkda durmak zorunda kaldık. Çevreye bakarken birden yolun kenarındakı büyük bilboardlarda tanıdık bir yüz gördüm.Tekrar dikkatle bakınca bilboardda yer alan bu kişilerin Burcu ve Eric olduklarını fark ettm.Arabanın içinde hiçbir şeyden habersiz oturan Burcu ve Eric ile arabayı kullanmaya dikkatini  vermiş olan eşim benim hayret sesim karşısında irkildiler. Onlar daha bilboardı görmeden bize yeşil ışık yandı ve araba hareket etmek zorunda kaldı. Ben  heyecanla Burcu ve Eric'in Halis Kurtça Konser afişini bilboardda gördüğümü söyleyince eşim ilerki kavşaktan geri dönüp aynı yerden geçti ve bu sefer hepimiz afişi gördük.  Bu olay daha önce de bir çok kere  başıma gelmişti. Daha Burcu 10 yaşında iken bir gün Kadıköydeki  İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarına girmiş, dalgın ve yorgun merdivenlerı tırmanırken birden merdiven başında gördüğüm bir afiş dikkatimi çekti. Burcu Göker Keman, Yonca Dinçer Piyano yazan bir konser afişi idi ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Burcu'nun ilk konserini haber veriyordu.

Daha sonraları birçok kere gerek yurt içinde gerek yurt dışında afiş ,gazete ve dergilerde Burcu'nun konser haberi, röportajı ile karşılaştım. Bır gazeteyi veya dergiyi açıp kızınızın resmi, haberi ile karşılaşmak veya sokakta yürürken bir köşebaşını dönüp kızınızın resim ile karşılaşmak ne heyecan verici bir duygu anlatamam. Ve ben her sefer hep aynı heyecanı duyuyorum.

İşte o günde Kadıköy'de aynı heyecanı duydum.Daha sonra eşimbaşka bilboardlar da olabileceğini söyleyince ufak çapta bir Kadıköy turu yaptık ve bu tur sonunda Kadıköyün bir çok yerinde aynı bilboarda rastladık. Geçen yıl da aynı şekilde Caddebostan Kültr Merkezi afişimizin Kadıköy ve Üsküdar'daki otobüs duraklarında görüldüğünü duyunca uzun bir Kadıköy, Üsküdar turu ile bu bilboardları görmüştük.

Sanırım biraz görmemiş gibi oldu. Ama Burcu ve Eric  Klasik Müzikçi ve ne yazık ki Klasik Müzik diğer müzik dalları kadar çok duyulan ve ses getiren  bir müzik turu değil. Umarım bir gün Klasik Müzikçıler de aynen pop ve arabesk gibi çok büyük bilboard ve afişlerle etkinliklerini duyururlar.

28 Mayıs Halis Kurtça Kültür Merkezi Konserini bir sonraki yazımda anlatacağım. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..