Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '07

 
Kategori
Siyaset
 

Halk laik değil, halkçı CHP istiyor!

Eylül’de ya da Kasım’da yapılacağına dair tartışmalar bir yana, seçimler yaklaştıkça siyasi partilerimiz de kampanyaları için düğmeye basmış görünüyor.

…………………………………


Fakat şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, seçim heyecanını en az yaşayan parti olarak CHP karşımıza çıkıyor. Atatürk’ün bizlere miras olarak bıraktığı parti olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanmak isteyen CHP, bir nevi cepten yemeye devam ediyor.


…………………………………


Bugün muhalefet partilerimizden DYP Genel Başkanı Sayın Mehmet Ağar her alanda açılımcı alternatif politikalar üretirken; ANAVATAN Genel Başkanı Sayın Erkan Mumcu birçok konuda yapıcı eleştirilerde bulunurken ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli insanları sağduyulu olmaya çağırırken, CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal hala 'Laiklik elden gidiyor' naralarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş durumda.


…………………………………


Öyle anlaşılıyor ki, solda kayda değer bir alternatif parti olmamasından dolayı CHP yine de AK Parti’nin arkasında en fazla oyu alacak parti olarak görünüyor. Ancak şu da bir gerçektir ki, CHP bu şekilde cepten yemeye devam ederse mutlaka karşısında alternatif bir sol parti bulacak ve artık cepten yiyemeyecek duruma gelecektir. Dolayısıyla CHP kendi kendini bitirecek ve Atatürk’ün mirasına da sadık kalamayacaktır.


……………………………………


Sayın Baykal artık şunun farkına varmalıdır ki, halk sürekli laiklik söylemleri içindeki bir CHP’yi istemiyor.


…………………………………


Elbette ki ülkede her zaman laikliğe tehdit unsuru oluşturacak kişi ve gruplar yer alacaktır; ama bu kişi ve grupların oluşturduğu tehdidi büyütüp sorunların merkezine almak da mantıklı bir tutum olmayacaktır.

Zaten evine ekmek götüremeyen, çocuğunun karnını doyuramayan umutsuz halk için laiklik ne anlam ifade edebilir ki?

İşte bu noktada CHP’nin artık laik söylemlerden ziyade halkçı bir söylem takınması elzemdir.

Bu Türk siyaseti için de çok önemlidir. Çünkü bu ülkede yapıcı politikalar üreten halka inebilen bir sol, tabulaşmış sorunların çözümü için ilaç niteliğindedir.

İster iktidarda, ister muhalefette olsun böyle bir sol ülkemize her zaman müthiş bir katkı sağlayacaktır.

 
Toplam blog
: 2
: 251
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

ODTÜ Uluslararası İlişkiler 3. sınıf öğrencisiyim. 01.01.1985 yılında Ünye'de doğdum. İç ve dış siya..