Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Halkı ekonomik yönden zor günler bekliyor

Seçimler bitti sıra halktan para toplamaya geldi.

Sermaye sahipleri ülkeye yatırım yapmak yerine borsadaki iniş çıkışlarla para kazanmanın tadını aldıktan sonra, üretime yönelik özel sektör yatırımları büyük ölçüde durdu. Komisyonculuk en karlı işkolu oldu. Özellikle paradan para kazanma dönemi büyük sermaye sahipleri ve bankalara altın devrini yaşatır oldu.

Hükümet, devlete ait malvarlıklarının hemen hemen tamamını sattığı için uzun süre, gelen hazır parayı kullanıyordu. ‘Hazıra dağ dayanmaz’ sözünde olduğu gibi hazır para bitti. Dış borçlanma ve cari açık artış dönemine girdi.

Yurt dışı para politikalarıyla ilgilenen kuruluşlar ülkemizin kredi notunu düşürmeye başladı.

Hükümet elindeki hazır parayı TOKİ gibi kuruluşlara aktararak konut ve yol yapımına yöneldi ve ülkenin bütün parası, enerji ve üretim yatırımları yerine, bir getirisi olmayan toprağa gömüldü.

Ancak bunlar, seçimlerde, hükümet tarafından beceriksiz muhalefet karşısında allandırılıp, pullandırılıp halka büyük başarı olarak empoze edildi.

Şimdi bütün bu uygulamaların faturalarının halka çıkarılması zamanı geldi. Eski filmlerin tekrarı gibi vergiler artacak, benzine mazota zam yapılacak, sigorta ücretleri, aidatlar v.b her şeye zam gelecek. ‘Açığı vatandaş kapasın’ diyerek vatandaşın bütçesine el atılacak.

Ülke halkını ve özellikle dar gelirlileri, ekonomik olarak zor günler bekliyor. Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler ise bu zor günleri daha da zorlaştıracak gibi görünüyor.

Ne diyelim, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

 
Toplam blog
: 106
: 597
Kayıt tarihi
: 13.02.09
 
 

1953 Denizli doğumlu, evli ve iki çocuk babası. Doktor dişhekimi, şimdiye kadar yayınlanmış yedi ..