Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Halkı severek de döverek de ülke yönetilemez

Halkı severek de döverek de ülke yönetilemez
 

Türk siyasi hayatı yöneticilerin halka karşı yalakalık tarzında davranışlarıyla belirginleşiyor. Yani yönetici demek halka bu şekilde davranan demek. Ama seçim zamanı ya da yanına gittiğinde böyle. Yönetim sırasında sevecen yönetici gidiyor eli sopalı yönetici geliyor. Noldu canım vatandaşım, sevgili halkım, aziz Diyarbakırlılar...

Maalesef siyasette yalakalık geçerli bir yöntem. Kafasına gözüne vurduğun o insanlar sevgili halkım deyince yedikleri copu unutuyorlar. İlkeli siyasette halkı böyle sevmek de dövmek de yoktur. Ki zaten yapmacık art niyetli bu sevme de dövmede eşit uygulanmıyor. İktidar kendi partisine oy verenleri kayırıyor.

Aslında yöneticinin böyle kişilik zaaflarını aşmış olması lazım. Ben şahsen Tayyib Erdoğan'ın bir sakallıyla ayyaş için ikisi de benim vatandaşım eşit davranayım diyeceğine inanmıyorum. Neye yaradı. Kendi görüşünüze yakın olanları, ya da onaylamadığınız kişilik ve yaşam özelliklerine sahip kesimleri ayırırsanız adaletli bir yönetim gösteremezsiniz ki.

Bu nedenle yönetici halkına karşı nötr olmalı; halkı seven ya da döven anlayışlar idareyi zaafa uğratır. Yönetici yaptığı işlerle sevgisini gösterir. Meydanlarda ağzı bir karış açık yılışık davranışlar ancak bizim gibi geri kalmış ülkelerde pirim alır.

Öte yandan belli kesimleri karşına alıp belli kesimleri kollayan yönetimler de adil olamaz. İkide bir Ömer'in adaletinden bahsedenlere duyurulur. Türkiye’de on yıl içinde mutlaka dindar kesimler de yürüyüş ve protesto yaptılar. Hangisinde biber gazı ve cop kullanıldı. Bugünkü iktidarın ayrımcı siyaset yürüttüğü artık kabul ediliyor.

Sen halkı sevme de dövme de kardeşim... Halk yöneticilerin   yapmacık sevgi göstermesini istiyor olabilir. Devletin halkı karşısında ilkeli bir duruşu olacak. Gerçek yöneticinin kahkahası bile saygı içerir.  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..