Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Hamsi balığının faydaları

Hamsi bir protein deposudur.

Bu balığın yağı, Omega 3 Asitleri açısından fevkalade faydalı olan Hamsi, İnsanları kalp ve damar hastalıklarından korumaktadır.

Hamsiyi kızartırsanız faydasını büyük ölçüde kaybeder. Mümkün olduğunca kızartma dışındaki yolları tercih etmemiz gerekir.

Buğulama veya fırında Hamsi yapmak çok daha faydalıdır.

Ayrıca Hamsiyi yıl İçine de yayarak sürekli olarak tüketmeliyiz.

Balık yiyen insan kolay kolay şişmanlamaz. Ancak kızartma olarak ve de olmadık zamanlarda tükettiğimizde balık şişmanlığa yol açabilmektedir.

Hamsinin mevsimi dışında tüketilmesi için diğer bir yolda Tuzlama yönteminin  sağlık açısından tehlikeli olduğudur. Bu tür tüketimde Kanserojen maddeler fazla olduğundan dolayı Mide kanseri sık görülmektedir.

Bu sebepten dolayı, Tuzlamadan uzak durmak gerekir.

Hamsi balığında çok fazla fosfor bulunduğundan dolayı insan için gerekli fosfor ihtiyacını karşılar ve bolca  yiyenlerin zekası da o nisbette fazlıdır.

Bu balığın hazmi çok kolaydır. Çok kısa sürede kana geçer ve posasıda dışarı atılır.

kyn:nurideniz

 

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..