Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hamsili ekmek

Hamsili ekmek
 

Ha bugün Karadeniz yemeklerine devam edelum dedum. Hazir hamsi da bollamişikan bi hamsili ekmek da fena olmaz di hani. Hadi pakalum, kollari siviyalum. Koyulalum işe. Önce Karadeniz hamsisi alalum tabi ki taa keçen kiştan . Tuzlayup salamura yapalum. İşte o hamsilardan pahsedeyrum, çikarun olari pakayum. Önce suya koyalum hamsilari ki tuzlari çiksun. Hoş habu taze hamsilanda yapulur da ben eskisinden olani daha çok severum. Her iki durumdada hamsilarun kilçiklarini çıkarup temizleyelum. Sora da yikiyalum olari. Tamam hamsiler hazir şimdi da malzemelerimuzi hazirlayalum.
Aha da malzemeler
yarim kg pazi
4 adet kuri soğan
1 kg pirasa
4 adet yeşilsoğan
1 su bardaği siviyağ
3 su bardaği misiruni
1 su bardaği ilik su
tuz
1 kg hamsi
Not : Habu taze hamsi olçisidu . Salamura hamsidan yapacaysanuz 1 çorba kasesini ölçi olarak kullanabilusunuz.
Yani 1 çorba kasesi salamura hamsi ekmeğumuz içun karar bi olçidur .
Efendum ; kuri soğan , yeşil soğan ve pirasalarimuzi yikayip , doğrayalum . Siviyağ , su ve misirunini ilave edelum . Hamsilarimuzi da katup yoğuralum . Bak tuzi unuttuk kene göriymisun . Taze hamsi kullanacaysanuz , tuzi gözkarari koyabilursunuz yok eğer kullanmayacaysanuz gözkararinuzi biraz kisun . Hazirladiğumuz harci ; yağlanup , misir uni serpilmiş firin tepsisine yayalum , ustunida düzeltelum .Hamsilu ekmeğimizu 200 derece isitilmiş firinda üzeri kizarincaya kada pişirelum .
Ekmeğimuz pişti . Kare dilimler halinde keselum oni . Alalum bi servis tabağini elimuze , boşaltalum kare dilimleri . Sicak sicak servis edelum . Kara üzüm pekmezi veya salatalik ile iyi gider , benden soylemesi .
Afiyet olsin da !
Ha bu ne biçim tarif dersanuz ;
haçan hamsidan olacak , dilim değişti birden , engelleyemedum da .

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..