Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Talip Karamahmutoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/tkmo

03 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Hangi müslüman cennete gider?

Hangi müslüman cennete gider?
 

Sayıları çok fazla olmasada müslümanlık onlar için sadece domuz eti yememektir. Bir arkadaşım ingiliz nişanlısı tarafından camiye gitme, içki iç, iş domuza gelince mi müslüman oluyorsun diye eleştirilmişti. 

Biraz daha inançlısı gusül abdestini asla şaşmaz yatak odası ile banyo arasındaki mesafeyi itina ile adımlar. Asla domuz yemez. 

Bir üst mertebe bütün bunlarla beraber ramazanda asla içki içmez, hatta kadir gecesi oruç tutanları bile vardır. 

Sadece cuma namazı kılanından tutun, yatsı namazından önce ağzına içki sürmeyeninden, alkolik olup bir kere bile cuma akşamı içmemişinden islamın bütün gereklerini yerine getirip harama uçkur çözeni de vardır. 

Dinin hiç bir vecibesini yerine getirmeyip hacı annesinden şefaat uman " Ne yani annem cennette bensiz mutlu olamayacağına göre yüce Allah bunu görmemezlikten mi gelecek. " diye bir şekilde yırtma kapısının açık olduğunu düşünenler. 

İbadette samimi olmayanlar, tam ibadet edenler içinde Allah(cc) korkusu olanlar bir gün islamın beş şartından biri hacca gitmenin hayalini kuranlar onların hayallerini Umre adı altında Mekke'yi su yolu yapanlar, mezhepciler
tarikatçılar, inananlar, inanıyormuş gibi yapanlar bütün bunlar için, allahım onlarında doğruyu görmesini sağla diye dua edenler. 

Sizce cennete kimler gidecek ? 

a:Yaşar Nuri Öztürk
b:zekeriya Beyaz
c:cüppeli ahmet hoca
d:Nihat Hatipoğlu 

CEVAP:ALLAH(CC)BİLİR 

Talip Karamahmutoğlu 

 
Toplam blog
: 18
: 1050
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Sinema eğitimini Londra’da yaptı. Çeşitli reklam ve televizyon filmleri çevirdi. Girdap, filmiyle il..