Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '07

 
Kategori
Mizah
 

Hanımlara kaşmatik!

Hanımlara kaşmatik!
 

Berlin caddelerini fellik fellik gezerim, daha şakülü yerinde kaş çizebilen bir kızımıza rastlayamadım. Modayı ve trend-lerini yakinen takip ettiğimden bu durum beni çok üzüyor. Yolda gördüğüm kızlarımızın kaşlarına bakınca "geometri" bilgilerinin ne kadar az olduğunu farkedebiliyorum.

2007 senesinde geniş çaplı değişiklikler beklenmiyor moda dünyasında. Bu senenin de "şey sarısı" saçların senesi ola-cağını söylüyor uzmanlar. Lenslerde maviden koyu laciverde uzanan bir trend tercih edilecek. Botoxlanmış ördek du-daklara sahip olmak kızlarımızın bütçelerini biraz sarssa da denemeye değer.

Türkiye'deki durum nedir, bilmiyorum ama Almanya'da göbekler bu sene de açıkta kalacak. Böbreklerini üşütenler için ten rengi tişortlar tavsiye ediliyor. "Çatal" göstermek açısından bluz yakaları, pantolon ve fistan belleri olabildiğin-ce düşük olacak.

Gelelim kaşlara! Kalkık kaşlar bu sene de moda. Övünerek söyleyebiliriz ki, bu kalkık kaş modası sadece bizim kızla-rımıza ait ve bir tek onlar tarafından tatbik ediliyor. Avrupalı hanımlar henüz idrak edemediler bu kalkık kaş modasını. Haklarını yemeyelim; Arap kızları da bizimkilerle aynı telden çalıyorlar.

Uygulamayı biliyorsunuz...O güzelim kaşlar tek bir tüy kalmamacasına yolunacak...Bu işkence bittikten sonra, siyah veya koyu lacivert bir kalemle gözün en az dört parmak üzerinden yeni bir kaş çizilecek. İki kaş arasında olması ge-reken simetriyi tutturdun, tutturdun!.. Tutturamazsan sil baştan yapıyorsun ki bu da zaman ve emek kaybı.

Kızlarımız bu konuda başarılı değil malesef. Özene bezene çizilen kalkık kaşların biri hilalse, öteki de yarım ay şeklin-de oluyor ne yazık ki!

Alet işler, el övünür, demişler. İnsan makyaj masasına oturdu mu yanından hiç olmazsa cetveli, pergeli, iletkiyi, efen-dime söyliim gönyeyi eksik etmez.

Her Allah'ın günü "Anneee, baksana kız, kaşlarım doğru mu?" diye feryat etmek fayda getirmez. Ne diyecek kadınca-ğız, "Hee" diyecek tabii. Dağ gibi yığılı bulaşıklar dururken senin kaşının şeyinle mi uğraşacak?

Allah'tan bu iş üzerinde kafa yoran insanlar var. Bu satıraların yazarının icadettiği "Kaşmatik" sayesinde tüm sıkıntıla-rınız geride kalmış bulunuyor.

Beş parmak eninde, yumuşak ama elastiki olmayan ve başınızı çevreleyebilecek bir deri kemer tedarik edin. Aynanın karşısına geçip bu kemeri gözünüzün tam üzerinden başınıza geçirin... Arzu ettiğiniz kalkık kaş modelini geometrik (cetvel, pergel, iletki, silgi ve gönye) araçlar yardımıyla ve büyük bir sabırla bu kemerin üzerine çizin.

"Hah, işte benim kalkık kaş modelim!" dediğiniz anda bu kemeri başınızdan çıkarıp cizdiğiniz kaş şeklini jiletle veya keskin bir makasla kesin. Sonra tekrar kafanıza geçirin. İyice ayarladıktan sonra kestiğiniz bölümlerin içini arzu ettiği-niz renklerde boyayın. İşte sizin de bir kaş şablonunuz oldu. Zamandan tasarruf, emekten tasarruf!

Modanın trendlerinde çareler tükenmez... Unutmayın ki çirkin kadın yoktur; kaşının simetrisini ayarlayamayan kadın vardır. Arzu ettiğiniz ebatta kalkmış kaşlara ancak ve ancak "Kaşmatik" sayesinde sahip olabilirsiniz. Üstelik bedava, tek kuruş ödemeden, kupon biriktirmeden.

"İmacınız" için, Kaşmatik'i seçin.

 
Toplam blog
: 312
: 1658
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..