Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '08

 
Kategori
Müzik
 

Harun Kolçak

Harun Kolçak
 

Harun Kolçak sanatçı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Sanatçı bir aile içinde büyümesi ister istemez sanata ilgi duymasını sağladı. Müziğe olan ilgisiyle beraber ilk profesyonel çalışmasını Erkin Koray’la yaptı. Onno Tunç Orkestrası’ndaki çalışmalarıyla beğeni topladı.

İlk ciddi çalışmalarını 1987 yılında Eurovision Türkiye Elemelerinde “Keloğlan” ve “Güzel Şeyler Söyle” şarkılarıyla yaptı. Her iki şarkıda Eurovision’da Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanamadı.

Bu şarkılardan Keloğlan’da Harun’a Arzu Ece, Fatih Erkoç ve Rüya Ersavcı; Güzel Şeyler Söyle’de Aşkın Nur Yengi eşilk etti.

Harun Kolçak’ın çıkışı 1991 yılında Onno Tunç’la beraber yaptıkları Gir Kanıma albümü ile oldu. Sanatçının ilk albümü onun sevilen ve hala dinlenen birçok eseriyle bizleri tanıştırdı.

Sezen Aksu’nun yazdığı birçok şarkı da bu albümde yer aldı.

1993 yılında ikinci albümünü çıkartan Harun Kolçak’ın adı Türk müzik tarihinde En büyük aşk adlı albümüyle bir anlamda onaylanmıştı.

Albümleri ile dikkat çekmeye başladıktan sonra yaptığı düetlerde Türk Pop Müziği için klasik olan eserleri meydana getirdi. Özellikle Bendeniz ve Aşkın Nur Yengi ile olan düetleri büyük dikkat çekti.

1995 yılında Yanımda Kal adını taşıyan albümünde bulunan 10 parçadan çoğu Harun Kolçak imzası taşıyordu. Korkuyorum, Dualarım Yoluna ve Yanımda Kal gibi şarkıları yine günümüzde zevkle dinlediğimiz şarkılarından.

Harun Kolçak, üç yıl sonra 1998 yılında çıkardığı dördüncü albümünde bambaşka bir görünümle çıktı. "Teslim Oldum" adını taşıyan albümde, kendi çizgisinin yanı sıra pop-rock tarzının öne çıkmasıyla dikkatleri çekti. "Günahım Boynuna" albümün çıkış parçası olurken, sözlerini Sezen Aksu'nun, bestesini Uğur Başar'ın yaptığı "Yeniden" adlı parçayı Aşkın Nur Yengi ile birlikte seslendirdi. Ancak bu albümde benim en çok dikkatimi çeken parça Gece oldu. Çünkü 1997 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye Ulusal Elemesinde Burcu Güneş’in icra ettiği Gece bu kez Harun Kolçak tarafından ses getiriyordu.

2000 yılına gelindiğinde Harun Kolçak'ın "Yaşasın" adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Sanatçı bu albümde eser düzenlemeler için Emre Irmak ile çalışırken kendi bestelerinin dışında diğer parçalarda da Şehrazat, Günay Çoban, Ümit Sayın, Ercüment Vural gibi değerli insanlarla beraber çalıştı. Bu albümde "Yaşasın", "Kal Benimle", "Derbeder Sevdalı" ve "Rüyalar" öne çıkan parçalar oldu.

Müziğe bir süre ara veren sanatçı 2006 yılında "Müzisyen" adlı albümü ile müzik dünyasına iddialı bir dönüş yaptı. Sıkıntılı geçirdiği günleri Sezen Aksu’nun desteğiyle atlatan sanatçı bu albümüyle de dikkatleri çekmeyi başardı.

2007 yılında ise müziğini ve düzenlemeleri Erol Temizel'e, sözleri Hande Yener'e ait "Aşk Beni Hep Değiştirecek" şarkısını barındıran albümü ile yeniden aramıza döndü.

Uzun süre gece kulüpleri ve eğlence mekanlarında bir numara olan bu şarkının dört farklı versiyonu yapıldı.

1987 yılından 2008 lere, Keloğlan’dan elektronik müziğe Harun Kolçak uzun bir yol katetmiş, Umarım yepyeni albümlerle tekrar aramıza döner.

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..