Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

 
Kategori
Dünya
 

Hasan Celal Güzel çoook uyarmıştı, şimdi nerede?

Hasan Celal Güzel çoook uyarmıştı, şimdi nerede?
 

milliyet.com.tr'den...


Sabah gazetesinde yazıyor, hafta bir akşam da TV8’e çıkıyordu. “Çözüm süreci” başlarken ve devam ettiği esnada, “bunun yanlış olduğunu, bitmek üzere olan PKK’nın toparlanmasına fırsat verileceğini” defalarca yazdı, söyledi.

Tabii bunu söyleyen yalnız Güzel değildi fakat diğerleri muhalif olduğu için sözleri itibar göremezdi. Hasan Celal Güzel ise, hem iktidarın “amiral gemisi”nde yazıyor, hem de o dönemde eşi Ülker Güzel AKP milletvekiliydi. Yani Güzel, iktidara soooon derece yakındı. Sözleri itibar görmeliydi. Samimi bulunmalıydı.

Bakın o dönemde neler söylemiş: “PKK-KCK'nın bu süreci istismar etmeye çalıştığı ve nihaî hedefe ulaşmak için kullandığı, açıkça ortaya çıkmıştır. Şöyle ki;
- PKK militanları halk arasına karışıp özel güvenlik güçleri örgütlemeye girişmişler;
- Güneydoğu'da yeniden güç odağı hâline gelen PKKKCK, bölgenin gerçek hâkimi gibi görülmeye başlamış ve bu yüzden örgüte karşı olan unsurlar da baş eğmek zorunda bırakılmışlar;
- Dağa militan gönderme faaliyetleri hızlandırılmış;
- Yeniden yol kesme, vergi adı altında haraç alma eylemlerine başlanmış;
- Kısaca, federatif devlette dahi bulunmayan bir özerk yönetim gerçekleştirilmeye girişilmiştir.”
(24 Temmuz 2013)

“Eğer 2013 başında terörle mücadelede ani bir karar değişikliğine gidilerek 'Görüşme Süreci' yanlış şekilde başlatılmamış olsaydı, bugün terör örgütünden de terörist başından da bahseden olmayacaktı. Zira Başbakan Erdoğan'ın terörle başarılı mücadelesinin neticesinde terörist sayısı 5000'in üzerinden 500'ün altına kadar inmişti ve PKK-KCK terör örgütü tükenmek üzereydi. 'Görüşme Süreci' üç ay erken başlatılmış, PKK-KCK terör örgütünün tekrar kendini toparlayıp palazlanmasına imkân verilmiş, terörist başı ve terör örgütü taraf haline getirilmiş ve teröristlere itibar kazandırılırken nüfusun tamamına yakın çoğunluğunun gönlünün kırılmasına sebep olunmuştur.” (5 Eylül 2013)

Şimdi… Bunları kim yazıyor?

Eşi o dönemde AKP milletvekili olan, yarım asırlık devlet tecrübesi sahibi Hasan Celal Güzel!

Nerede yazıyor?

İktidara en yakın gazetede!

Hakikatler bu kadar açıkken, Terör örgütünü kimin “palazlandırdığı” ortadayken, teröristlerin polislerimizi şehit etmesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir kabahati olabilir?

Çözüm sürecini başlatarak, Güzel’in deyimiyle, “teröristlerin toparlanmasına” o mu meydan verdi?

x   x   x

Güzel nerede?

Hasan Celal Güzel’in, Sabah’taki son yazısının tarihi, 13 Mayıs 2014…

İki yılı geçmiş. İnternette başka bir yazısına da rastlamadım. Televizyonlarda da gözükmüyor. Nerelerde? Son hadiseler üzerine söyleyeceği bişey yok mu?

x   x   x

Dinime küfreden değil, dinimi öğreten

Deyim yanlış kullanılıyor: "Dinime küfreden bari Müslüman olsa"!

Yahu, senin dininden olan senin dinine neden küfretsin?

Bunun doğrusu, "dinimi öğreten bari Müslüman olsa" şeklinde olabilir.

Misal; Almanya'nın sözde "soykırım" yasasını kabul etmesi karşısında çok güzel kullanılabilir. Bize "soykırım"ı öğretmeye kalkıyorlar. Taşı gediğine koyun: "Dinimi öğreten bari Müslüman olsa"!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..