- Kategori
- Yemek - Mutfak
Haşhaşlı Kurabiye
Haşhaşlı Kurabiye
Haşhaşlı yiyecekleri oldum olası çok severim. Haşhaşlı börekler, haşhaşlı ekmekler, haşhaşlı çörekleri nerede görsem mutlaka alırım bir miktar. Aslında çok tehlikeli benim için yedikçe yedirtiyor, durduramıyorum kendimi.
Haşhaşlı börekler genelde marketlerde görmeye aşina olduğumuz mavi haşhaş tohumundan değil de ezilmiş olarak satılanından oluyor. Ama o kadar yaygın değil sanırım benim pek gözüme çarpmıyor, siz rastlarsanız bana da yazıverin yerini:)
Ben bugün sizinle yeni keşfettiğim haşhaşlı kurabiye tarifi paylaşacağım. Yemek sonrası arkadaşlarınız çaya geliyorsa, tatlıyı hallettiyseniz ama keşke bir de basitçe hazırlayabileceğim bir tuzlu da olsa diyorsanız bu tarif tam size göre. Ben de tam da bahsettiğim gibi bir anda keşfettim zaten bu kurabiyeyi. Haşhaş seven misafirleriniz olacaksa, bol bol yapın, yiyin yedirin efendim:)
Malzemeler:
125 gram kadar tereyağ
1 adet yumurta (sarısı ile beyazını ayırmak lazım, zira sarısını kurabiyelerimizin üzerine süreceğiz)
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ. (ben yağ konusunda hep cimrilik yapıyorum, elim bir türlü gitmiyor fazlasına ama bu sefer tarife ben uydum şahsen, çok da yağlı olmadı)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı kadar sirke (bu da nerden çıktı diyosunuz ama inanın piştikten sonra hiç sirke kokusu hissetmiyorsunuz)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Göz kararı haşhaş (ne kadar yoğun sevdiğinize bağlı olarak değişir bu, ben yarım çay bardağı kadar koydum)
3 su bardağı da un
Tüm malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurduktan sonra, ister kurabiye kalıpları ile ister elinizle şekil verip fırın tepsisine diziyoruz. Üstüne de ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. 180 derece ısıtılmış fırınımıza pişmeye gönderiyoruz.
Şimdiden afiyet olsun:)
Daha fazlası için : http://www.ikigezgin.com/