Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hastalığın teşhisi, tedavisi ve doğal ilaçlar

Hastalığın teşhisi, tedavisi ve doğal ilaçlar
 

İnt alınmıştır


Tıp bilimini; hekimler marifetiyle insanın şikayetleri doğrultusunda hastalıklarını teşhis edip tedavi etmeye çalışan bilim dalı olarak biliyoruz ve rahatsızlandığımızda hekimlere gidiyoruz.

Tıp Doktorlarının hastalığı teşhis ettikten sonra yazdıkları reçeteler eczanede satılan (genelikle yan etkisi olan) endüstriyel ilaçlardan oluşmaktadır ve doğal ilaç yazan hekim çok azdır buna karşın bilindiği kadarıyla bitkisel kökenli ilaçlar gelişkin ülkelerde yüksek oranda kullanılmaktadır.

Günümüzün en etkin iki kitle iletişim aracı olan TV ve İNT bilgi karmaşasyla insanı aptala çevirmektedir. Endüstriyel ilaçlar mı? Doğal ilaçlar mı? daha doğru diye.

Ben (yan etkisi olmayan) bitkisel kökenli ilaçların daha doğru olduğunu düşünüyorum ama 'mütehassıs hekimler' bu ilaçları önermiyor buna karşılık doğal ilaçları önerenler ya bazı uzman olmayan hekimler veya ziraat mühendisi gibi farklı bilim dallarındandır. Ancak ne yazık ki onlarda teşhis formasyonuna yetkisine sahip değil ve doğal bitkilerden üretilen vitamin diye adlandırılan ilaçlar da diğerlerine göre çok pahalıdır. 

Bu konuya Sağlık Bakanlığı, Tıp Fakülteleri ve Türk Tabipler Birliği açıklık kazandırmalıdır ki biz potansiyel hastalar neyi niçin seçtiğimizi bilerek bilinçle hareket edelim.

Yoksa bizlerin mutehassısların yazdığı yan tesirleri olan endüstriyel ilaçlarla, teşhis yetkisi olmayanların önerdiği doğal ilaçlar arasındaki kararsızlığı devam edecektir.

www.kadrikanpak.com

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..