Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '15

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Havuçlu bulgur pilav

Havuçlu bulgur pilav
 

Havuçlu Bulgur Pilav


MALZEMELERİ:
2 su bardak pilavlık bulgur
2 ad. kuru soğan
1 ad. kırmızı biber
1 ad. yeşil biber (ben bu defa eklemedim)
1 büyük ad. havuç
3 ad. domates
3 yemek kaşık sıvı yağ
3 yemek kaşık zeytin yak
1 yemek kaşık tereyak
1-1, 5 yemek kaşık domates salçası
Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su
Karabiber, pulbiber
Tuz



HAZIRLANMASI:

Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağ ile bir tencereye alınıp kavuralım. Sonrasında rendelenmiş havuç eklenip kavrulur. Tereyağ ve salça eklenerek karıştıralım. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır. Bulguru yıkadıktan sonra karışıma ilaveedilir, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
Enson biberler eklenir ve kaynar su ilavedilip kapağnı kapatıp kısık ateşte 15 dk kadar pişmeye bırakılır. Arasıra pilavı kontrol edebilirsiniz dibi tutmamasına dikkat edin.
Yanında tavuk, köfte, et ile servis edeblilrisiniz. Afiyetler olsun…

 

Pratik Yemek Tarifleri

 

http://pratikevyemektarifleri.com/havuclu-bulgur-pilav.html

 

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..