- Kategori
- Türk Mutfağı
Havuçlu bulgur pilav
Havuçlu Bulgur Pilav
MALZEMELERİ:
2 su bardak pilavlık bulgur
2 ad. kuru soğan
1 ad. kırmızı biber
1 ad. yeşil biber (ben bu defa eklemedim)
1 büyük ad. havuç
3 ad. domates
3 yemek kaşık sıvı yağ
3 yemek kaşık zeytin yak
1 yemek kaşık tereyak
1-1, 5 yemek kaşık domates salçası
Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su
Karabiber, pulbiber
Tuz
HAZIRLANMASI:
Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağ ile bir tencereye alınıp kavuralım. Sonrasında rendelenmiş havuç eklenip kavrulur. Tereyağ ve salça eklenerek karıştıralım. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır. Bulguru yıkadıktan sonra karışıma ilaveedilir, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
Enson biberler eklenir ve kaynar su ilavedilip kapağnı kapatıp kısık ateşte 15 dk kadar pişmeye bırakılır. Arasıra pilavı kontrol edebilirsiniz dibi tutmamasına dikkat edin.
Yanında tavuk, köfte, et ile servis edeblilrisiniz. Afiyetler olsun…
http://pratikevyemektarifleri.com/havuclu-bulgur-pilav.html