Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayat çekirdeksiz üzüm

Hayat çekirdeksiz üzüm
 

Tercih sizin...


NEDEN KORKUYORUZ? NE YAŞIYORUZ?

En çok nelerden korkarsak onu yaşarız. Sert bir cümleyle başladım ama gerçek bu. 'Neden hep ben, neden başıma geliyor, çok şanssızım, benim kaderim bu' diyoruz ya... Nedeni biziz:) Korkularımız. Sıkı sıkı tutunduğumuz, gerçeğimiz olduğuna inandığımız korkularımız. Sevilememek, hastalanmak, kilo almak, ölüm, yalnız kalmak, işsiz ve parasız olmak, terk edilmek, adatılmak, kaybetmek, başarısızlık... Dışarıdan bir gözle bakalım kendimize, hayatımıza, yaşadıklarımıza. Hepsinin temelinde bu korkular var mı yok mu? Dürüst davranalım ama: Yalan yok. Neyden korkuyorsak onu yaşamıyor muyuz?

Anne karnından itibaren taşıdığımız en küçük korku, zamanla büyür. Biz de onunla yaşamaya alışırız. Bize öğretilen budur çünkü. Çok gülme ağlarsın, para elinin kiridir, çok sevme terk edilirsin, her aşk bir gün biter, iyi olmak hep vermektir, evlenmediysen evde kalmışsındır, borç yiğidin kamçısıdır,... Yazarken bile içim sıkıldı:)

Bütün bu öğretilenlerle yaşayan  kendimize ayna tutalım. Negatif, mutsuz, huzursuz, neşesiz, verimsiz, sürekli söylenen, her şeyi ve herkesi eleştiren, batsın bu dünya modunda yaşayan o kişiyi gördük mü:) O biziz işte. Ha bir de bize aşılanan her korkuyu, çok iyi bir şey mi gibi, karşımızdakine de aşılarız ya... Egomuz tatmin olsun değil mi? Karşımdaki de kötü olsun ki ben ve bizler çoğalalım. Kendimi o çoğunlukta onaylayayım:)

Oysa ki korkularımızdan vazgeçtiğimizde özgürleşiriz. Korkularımızla yüzleştiğimizde çıkış yolu ararız. Korkularımızın nedenini anlarsak kendimiz oluruz. Korkularımızın bizi ele geçirmesine fırsat vermezsek kapıları kendimiz açarız.

Her kapının açılma süreci var elbette. Bazıları zaten açıktır, bir adım yeter. Bazıları için ilahi zamana, evrene bırakmak gerek. Yüzleştiğiniz, farkına vardığınız, yaşadığınız her korkunun bizde bıraktığı olumsuz duygudan bir şekilde  arınmak gerekiyor. Bunun için birçok yol var elbette. Ben uzun zamandır Reiki yaptığım için, yolum Reiki. Geçmişten, bilerek ya da bilmeyerek getirdiğim her duyguma Reiki gönderiyorum. Siz de kendiniz için en uygun yolu bulup onunla devam edebilirsiniz. Bulduğunuzda, içiniz işte bu der zaten. Onunla başlayın, sebat edin, kendinize zaman tanıyın, ilahi düzene güvenin gerisi gelir:) Yeter ki mutlu, huzurlu, keyifli, bereketli, sevgi dolu bir hayatı hak ettiğinize inanın:) Siz inanırsanız, harekete geçerseniz evren sizin için çalışır.

Oturduğunuz yerden istemekle olmuyor:) Hadi bir adım...

Sevgiler...

 

 
Toplam blog
: 38
: 185
Kayıt tarihi
: 10.09.15
 
 

Reiki Master & Access Bars Uygulama & Bireysel Danışman ..