Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kalp Gözü Nasıl Açılır

Evet, herkes mutluluğu arar. Aradığını bulmak için ise görmek gerekir. Görmek için ise gözün çalışması lazım. Ama bu kafamızdaki göz değil; zira mutluluk maddi bir şey değil ki kafa gözü ile görülüp bulunabilsin. Mutluluk manevi, hissi bir şey olduğu için onu bulmanın yolu da manevi gözün, yani kalp gözünün ve akıl gözünün sağlıklı çalışmasına bağlıdır.

Her taraf aydınlık iken kafa gözü hasta olan kişi aydınlığı göremediği gibi akıl veya kalp gözü hasta kişi de hakikati göremeyip anlayamayabilir. Maddi şeyleri kafadaki göz gördüğü gibi manaları ve manevi şeyleri ise akıl ve kalp ile algılarız. Dolayısı ile kalp gözü hasta olup çalışmayan kişiler manayı görmekte ve algılamakta zorlanırlar.

Konuya mutluluk penceresinden bakarsak, aslında mutluluk dediğimiz şey dış faktörlere bağlı değil, insanın kendi içindeki bakış ve görüşü ile alakalıdır. Aslında hepimizin elinde ve etrafında bizi mutlu edecek sayısız güzellikler vardır. Nitekim Allah’ın yarattığı her şey güzeldir ve Allah kullarının mutluluğunu ister ve bunun için gerekli dış faktörleri hikmeti çerçevesinde sağlar. Ancak bizim kalp gözümüz hasta olduğunda etrafımızı saran güzellikleri göremeyip kendimizi karanlıklar içinde zannedip karamsarlığa kapılıp mutsuz hissediyoruz ve mutsuz oluyoruz.

Peki kalp neden hasta olur ve kalp gözü nasıl açılır? Kalbi karartan ve kalbin nurunu söndüren birinci şey kişinin ısrarla işlediği günahlardır. Her günah kalbe kara bir leke bırakır. Bunu ise ancak istiğfar yani tevbe temizleyebilir (Allah’ın izni ile).

Neticede diyebiliriz ki herkesin kalbi temiz ve kalp gözü açık yaratılır; ancak iradesini kötüye sevkedenler ve günahlara dalanlar kalp gözlerini bozarlar ve böylelikle maalesef dünyayı kendilerine karanlık ederler. Ve sadece kendilerine karanlık ederler. Zira hava güneşli iken gözünü kapayan kişi ancak kendine dünyayı karanlık eder…

 

 
Toplam blog
: 37
: 1204
Kayıt tarihi
: 31.03.17
 
 

Hakikati salt aklına ve ilmine güvenerek aramak, karanlık bir gecede, ıssız bir çölde kafa feneri..