Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayat hakkında sohbet

Hayat hakkında sohbet
 

Bekledikçe ağaçlar büyür / Çiçekler / Ve çocuklar / Ya duygular / Ya duygular ne olur bekledikçe ??

Zamanında yapmazsan yapacağını, dur bakalım şarkıları sarıyorsa yüreğini, beynini kaybediyorsun demektir, elindekini veya cesaretini. Hayatın kitabı böylesine ertelemelerle kalınlaşıyorsa, boş heyecanların, boş duyguların rüzgarına verdiğin yelkeninin niye şişmediğine hiç şaşırmayacaksın. " ah ulan ah " dır hayatının özeti, bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.

Sonra elinde kalan / Yaşanmamış anıların / Düşünce suçunda kıvranmaktır / Ve çok fazla kalmayan yarınların / Hayalsiz hayallerine tutunmaktır

Dünü maceraperestler yaptı, yarını da onlar yapacak. At sırtında Çin' e giden Marco Polo, küçük gemilerle okyanusa açılan Kristof Kolomb, karısına sesini duyurmak isteyen Bell, okyanusu uçarak geçen Lindberg, uzaya çıkan astronotlar ve nice diğer çılgınlar. Onların ayak izleri evrenin sonsuz boşluğuna hiç çıkmamak üzere nakşedildi.

Her insanın bunları yapması gerekmez, bizim sözümüz hayatından şikayet edenleredir. Bu şikayetçi grubun bir kısmı beceriksiz, bir kısmı da cesaretsizdir. Beceriksizler için yapacak bir şey yoktur, rahatsızlık verirler, gördüğünüz yerde onlardan uzaklaşın. Ama cesaretsizleri cesaretlendirmek gerek, tüm cesaretlendirmeler rağmen hayatlarını değiştiremiyorlarsa onları da beceriksizler sepetine atın ve yanlarından ayrılın.

Hayat size olumlu davranır, yeter ki siz hayatı hayatınıza alın. Armut saplı, üzüm çöplü, gül dikenlidir. Hayat budur ve bunu size gösterir. Gülü sevip dikeni korkusuyla elinize alamıyorsanız gülü sevmeyin. Yol ayrımlarında tercih yapamıyorsanız yola çıkmayın. Yapacağınız en doğru iş, hayatın ustalarını bulmaktır, gülü tutmayı, yolu seçmeyi öğrenmektir. Hayatın ustaları herkese görünmezler, ya da herkesin çok yakınındadırlar ama ancak gören yürekler onları fark edebilir.

Termodinamik okuduysanız, harcadığınız enerjinin tümünü geriye alamayacağınızı bilirsiniz, bazı kayıplar olacaktır. Newton' u biliyorsanız duran cisimlerin durmak, hareket eden cisimlerin hareket etmek istediğini bilirsiniz. Hani duran araba hareket ettiğinde geriye kaykılmanız, hareket eden arabada fren yapıldığında öne itilmeniz gibi. Sizce yaşadığınız hayat doğanın size bu basit sunumlarından farklı mı? Bu sunumları bilerek yaşadığınız bir hayatın size fazla sürprizler hazırlayamayacağının farkında mısınız.

Tabiat ve hayat felsefesinin ne kadar iç içe olduğu görülebiliyor mu? Cesurluğunuzun, korkaklığınızın, becerikli ya da beceriksizliğinizin yaşamanın doğallığı ile mücadele gücünüzün bir yansıması olduğu ortaya çıkıyor mu. Nerede yaşıyorsunuz, gördüğünüz dünyada yani 4000 ila 7000 angström arasında,neyi işitiyorsunuz 20 ila 20000 hertz arasını,neyi hissediyorsunuz 36 santigrat derecenin üstünü ve altını,sonra 760 mm civa yüksekliğindeki hava basıncının altını ve üstünü (üstünü deniz altına indiğinizde hissedersiniz).

İnsanların yüzde 99,999999 u bu dünyada yaşar, algılamaları bu aralıklardadır, ya bunların dışındaki evren ,boyutlar değiştiğinde ne olur. Bunlara kafa yoranlar doğayı yukarıda verilen aralıklar dışında analiz edenler işte onlar yukarıdaki büyük çoğunluğu yönetir ve yönlendirir. İşte bilime ve felsefeye hakim olanlar onlardır. Onlar quantum bilirler, genetik bilirler, genel relativite bilirler, matematik bilirler. Bu bildikleri ile de yaşamın geleceğinin maceralı yolculuğuna çıkarlar. Hayatın gerçek ustası bilimdir, bilimsel düşüncedir, tek gerçek macera bilimdir.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..