Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '11

 
Kategori
Bilim
 

Hayat seni istiyorum

Hayat seni istiyorum
 

Hayat seni istiyorum
13/11/2011
                                                                                               
 Kişisel gelişimci de olsanız, sizinde canınızın sıkıldığı ya da bazı şeylerin istediğiniz gibi gitmediği durumlar olabiliyor, sonuçta insansınız. İşte böyle enerjimin düştüğü bir gün tanıştığım pırıl pırıl bir ODTÜ’lü öğrencimiz bu durumu değiştiriyor. Tesadüf o gün düzenlemiş oldukları bir seminer çok dikkatimi çekiyor.

Seminerin adı “Hayat Seni İstiyorum” yani tam da o günkü ruh durumumu toparlamaya ihtiyaç duyulan fevkalade çekici bir konu. İşte, ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğunu bu güzel seminer sayesinde tanıyorum. En çok hoşuma giden husus da gencecik beyinlerin, yüreklerin göstermiş olduğu çaba ve azim çünkü bizim böyle bir gençliğe ihtiyacımız var.
Koordinatörlerden Sevgili Çiğdem ve ekip arkadaşları gerçekten oldukça heyecanlı ve bir şeyler ortaya çıkarmanın küçük küçük meyvelerini de toplamaya başlamışlar.
Çiğdem’le yaptığımız söyleşinin bir bölümünü sizlerle de paylaşmak istedim.
“Orta Doğu Teknik Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu, 12 Ocak 2003 tarihinde kurulmuştur. Topluluk, ODTÜ İşletme Bölümü öğretim üyesi Sayın Prof. Dr.Uğur SOYTAŞ’IN akademik danışmanlığında,  Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde, ortak ilgi alanları “girişimcilik” olan gönüllü öğrencilerin özverileri sayesinde çalışmalarını yürütüyor.
Genç Girişimciler Topluluğu kurulduğu günden bu yana, ODTÜ öğrencisine girişimcilik ruhunu aşılamayı ve girişimciliğin Türk ve Dünya ekonomisi için ne kadar önemli bir kavram olduğu gerçeğini anlatmayı kendisine ana amaç edinmiştir. Ayrıca, projeleri olan fakat uygulama şansına sahip olmayan öğrenciler ile Türkiye’de girişimciliği destekleyen kurum ve kuruluşlar arasında bağlantı kurarak bilgi alışverişine zemin oluşturmak ve bu kurum ve kuruluşların ODTÜ’lü Genç Girişimcilerin projelerine destek vermelerini sağlamak, topluluk üyelerinin aralarında fikir alışverişi yapabilecekleri ve ortak projeler üretebilecekleri bir ortam hazırlamak, öğrencilerin girişimcilikle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak eğitimler vermek Genç Girişimciler Topluluğunun diğer amaçları arasında yer almaktadır.

Nasıl güzel düşünmüşsünüz sizleri tebrik ediyorum. Peki, topluluğun çalışmalarından kısaca bahseder misin?

“Genç Girişimciler Topluluğu, hem ODTÜ içerisindeki topluluklar arasında hem de Türkiye genelinde aktif bir topluluktur.

Alanında uzman kişi ve kurumlarla kurduğu çözüm ortaklıkları sayesinde yüksek standartlara sahip, amacına uygun, kaliteli söyleşi ve paneller düzenlemekte, sertifikalı ve sertifikasız eğitim ve seminerler vermekte, iş fikri ve iş planı yarışmaları düzenlemektedir. Özellikle geride bıraktığımız eğitim dönemi itibariyle TÜSİAD ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “ Bu Gençlikte İş Var” isimli iş fikri yarışması Bilkent ve ODTÜ’den 100 başvuruyla Üniversiteler arasında ve basında büyük yankı uyandırmıştır. Bunların haricinde öğrencilerin şirketleri daha yakından tanıması ve şirket yetkilileri ile birebir temas kurmalarını sağlamak için şirket gezileri düzenlemektedir. Ayrıca topluluk, öğrencilerin yoğun ders tempoları arasında nefes almalarına olanak sağlayan ve birbirleri ile kaynaşmalarını hedef alan topluluk içi sosyal etkinlikler düzenlemektedir.”
 
*                                                                                                   
Düzenlemiş oldukları çeşitli projelerden bazıları ise şöyle: “Girişimciliği bir de ondan dinleyin”,”Girişimcilik arenasında kadınlar”, “Üniversitede okurken kendi internet siteni nasıl kurarsın?”, “Fikirlerinizi internet sitesinde değerlendirmek ister misiniz?”,
“For sale”, “Kariyerin için ilk adımı atmaya hazır mısın?”, “Zirveye doğru, Liderlik ve takım çalışması”, “Başarılı insan sarrafları” gibi başarılı organizasyonlar çalışmaları arasında yer alıyor.

24 Aralık’ta düzenleyecekleri 1. ODTÜ Girişimcilik Ödül Töreni’nin oldukça ilgi çekeceğini düşünüyorum çünkü ödül verilecek alanların yelpazesi oldukça geniş; yılın girişimcisinden tutunda medya, eğitim, turizm, sağlık, gıda, enerji, otomotiv, inşaat, internet gibi birçok ilgi çekecek alanlara hitap ediyor bu ödül töreni.
*                                                                                                 
‘Hayat seni istiyorum’ nasıl da büyülü bir cümle. Bilkent Öğretim Üyelerinden Ozanser Uğurlu bize beğeniyle izlediğimiz bir sunum yaptı. Bir kalbimiz olduğunu hatırlattı. Pes etmeden hedeflerine nasıl ulaştığını zevkli, esprili cümlelerle beyinlerimize işledi.
Bir şey yapmadan sadece istemekle olmayacağını uygulamalı gösterdi ve bizleri düşündürdü, güldürdü. Başarmak için yapmamız gereken tek şey “harekete geç” işte bütün sihir burada.

Arada bir hayat senden biraz uzak durunca, ellerini kalbine koy, nasıl muazzam çalıştığını duy, hisset ve hayata bir kez daha fırsat ver.
Genç girişimci ruhun her zaman genç ve dinamik kalsın. Hayalleriniz ve projeleriniz sizi hayata bağlayan sevgiliniz gibidirler onlara sahip çıkın.
 
e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..