Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayatı korkulacak hale getirip sonra da korkma cesur ol diye insanlara yüklenilmesi anlamsız

Hayatı korkulacak hale getirip sonra da korkma cesur ol diye insanlara yüklenilmesi anlamsız
 

Bizler normal bir hayatı yaşayacak şekilde dizayn edildik. Tamam, dünya ilkel, hayat korkunçtu yapacak bir şey yok; yüzyıllarca korktuk. Bilimle çalışmayla korkuları azalttık.

Sorun çok değişik; dünya çakallar yatağı olsa da biz korkmamalıymışız, hadi len! Kim diyor bunu, kahraman budikler! Kim bunlar ya! Şu yaşama cesaretini gösteremeyip cesur bir şekilde tahtalıköye gidenler!

Hayatta korkulacak ve korkulmayacak şeyler bellidir kardeşim! Korkulacak şeylerden de korkmayanlar olabilir, saygı duyuyor heykellerini dikiyoruz daha ne yapacağız! Ama korkanlar aşağılanıyor.

Ülke kan gölüne çevrilmiş, korkmayın diyorsun; ölürsek korkmayacağız. Adam kanser oluyor, “Sakın korkma” diyorsun; adam ölecek niye korkmasın!

Hangi nedenle olursa olsun korkan insanları aşağılayamazsınız!

Korku engelse onlara engel sana ne! Uçak korkusu olduğu için Maldivlere tatile gidemiyormuş, şunu yapamıyormuş, bunu yapamıyormuş…

Hani insanların korkularını yenmeleri için paralı eğitim yerleri var. Ya da işte kendisi yapabilen dost ahbap, “Yamaç paraşütünden de korkulur muymuş” Şuna bak, bunu da öğretmeye çalışıyorlar, çekinince de korkak oluyorsun.

Yamaç paraşütü ya da öyle şeyler bazılarının hobisi, onlar yapacak; herkesin yapması gereken şeyler değil. Hem bazı şeyleri yapmak için sadece korkmamak yetmez.

Ben yaşamım için gerekli şeylerden sorumluyum, çekinerek korka korka bir işi yapmak istemiyorum. Herkesin bir yeteneği var, onun yeteneği de korkmamak. Benim yaptığım şeyleri de o yapamıyor.

“Korkmak normal, her insan bir şeylerden korkar” gibi laflar ediyorlar ama korkularımız nedeniyle de bizimle gülüp alay ediyorlar. Biz anamızdan ödlek doğmadık. Sizin şeytan mağarası, yılan yuvası dünyanızda bu hale geldik!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..