Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '12

 
Kategori
İnançlar
 

Hayatın enstrümanlarını doğru notalarla çalmak

Hayatın enstrümanlarını doğru notalarla çalmak
 

Kabe, Hayatın enstrümanlarını Doğru Notalarla çalmak için İslamın Sembolüdür. Onun semfonisini Kuran Sureleri Çalar


Hayatın Enstrümanları ve Kuran Senfonisi

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi İslam inancı ve devrimsel bakışı Marksist Devrimden farklı yönü şudur; Marksist devrimci sosyalizm eski olan ve eskiyi hatırlatan ne varsa devirir, İslamsa eski olan ama iyi olana dokunmaz, sadece kötü ve topluma zararı olan şeyleri devirir.

Sosyalist felsefenin ortasında toplumun genelinin çıkarlarını düşünmek gelir. İslamda müslümanın duruşuda toplumun genel çıkarırının yanında, asıl esas konu diğerini-ötekini düşünmektir. Taban tabana Kapitalizmle zıt bir duruşu sergiler İslam inancı. Allah bunun vurgusunu BAKARA (İnek) suresinde yapar, Hz. Muhammed (SAS) dünyayı kazanmanın öküzün boynuzunda olduğunu söylerken kazanmanın ve tüketmenin helal ve meşru sınırlar içinde olması gerektiğini bize bildirir.

Ne kadar adam olduğunuzun tüketim geçmişimize bağlı olduğu KAPİTALİST felsefede önce CAN sonra CANAN olgusu felsefemizin ortasındadır.

İslamda ne kadar ADAM olduğumuzun emaresini Mevlanının tek yönlü baktığı Elif DAL ve MİM harflerinde, Kuran'ın geniş bakıp söylediği Bakara'nın başındaki Elif Lam ve Mim harflerinde görürüz.

Hayatta Elif gibi dik durup zalime dikleşeceğiz.

Sadece Yaradana Dal ve LAM olup rükuya varmamız lazım. Eğilmeden kurumların başındaki PATRON diyen ve PATRON demeyi kendine yedirenlere karşı. Eğilmeden kimsenin önünde.

Sonra MİM gibi secdeye kapanıp yalancı çıkartarak şeytanı, alnımızdan sürüklenmemek için cehenneme o alın secdeye mıhlanmalı. 

Suyu temizlenmek içinde kullanırız ve birini boğmak için de. Suyun günahı ne?

Bıçakla ekmekte doğranır ama Çetnikler Bosnalı bebeleri, Taşnaklar Azeri çocukların derisini yüzdü, bıçağın suçu ne?

Zaman, şimdiki gençlerin boşa harcayıp internet kafelerde oyun oynayarak akıpta geçer, yada başka bir gencin ansiklopedileri tararkende akar geçer, zamanın suçu yok.

Kuran, içindekiler okunup hayata geçirilir yada ölülere okunur, yıldızname sanki oradan çıkıyor gibi ebced yada büyü kitabı olarak kullanılır. KURANIN suçu ne?

Astroloji, doğum haritaları analizleri yaparak kişilik meğilleri, güçlü ve zayıf yanların ortaya çıkarılması için de kullanılır, yada yanın bi tarot açıp, oradan buradan geldiğiniğini söylediği falsı ilhamlrla umut tacirliği içinde kullanılır. ASTROLOJİNİN SUÇU ne?

İnsan, kendisine verilen her nimeti hangi şekilde kullanacağından sorumlu olacaktır. Beni şu veya bu kurtaracak diyemez, benim şunum var bunum var diyemez. 

Hayatın enstrümanları ancak KURAN la düzgün çalınırsa ve inanç sömürü aracı olmaktan çıkartılabilinir ve İslam'ın gerçek formasyonu halkımız tarafından anlaşılırsa işte o zaman "Kandıran bizi Allahın adıyla kandıramaz"

"Dikkat edin kandıran sizi Allahın adıyla kandırmasın" Kuran

"Sakın şeytan sizi benim affediciliğimi kullanarak günaha sürüklemesin" KURAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazının tüm hakları yazara aittir. İzinsiz alıntı yapılamaz. Yazının tamamı linkle aktarılabilir ve bu şekilde paylaşılabilir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..