Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '20

 
Kategori
Felsefe
 

Hayatın İçinde Olmayan Şeyler

Aklıma gelen bazıları şöyle:

Yarış-Oyun olarak olabilir, insanların birbiriyle yarışması saçma.

Acele- Düzenini bana göre kuracaksın beni düzenine göre hareket ettirirsen zulüm olur; acele etmeden nasıl gelebilirsem öyle geleceğim.

Bunun dışındaki bir durum köleliktir.

Başarı-Yap bir şeyler işe yarasın başarı da neymiş! Başarı, yapılanı abartmak ve insanları gücünün üzerinde zorlamaktır. Normalde yeteneği olan kimseler zaten bir şeyler yaparlar, bunu niye bu hale getiriyorsunuz. Adını başarı koymasanız başaramayanlar da başaracak.

Zorluk-Hayat kolay olmalı çünkü biz akıllı varlıklarız. Ama içinizden bazıları hayat zor olsun mücadele edip onur kazanalım diyor. O kadar onur meraklısıysanız dağlar uçurumlar orada sizi bekliyor, düz ovada hayat niye zor olsun ki, mücadele hayatta duyduğum en saçma söz, akıllı insanın mücadeleye ihtiyacı yoktur, aklıyla her şeyi bilir bulur zaten.

Yenmek-Güreş tutalım yen beni (yani seyir zevki olan oyun anlamında olur) Bunun dışındaki galibiyet/yenmek, zafer her neyse güç artı ihtirasın insanlığı mahveden ürünleri. Bilinçli insanların dünyasında böyle kelle koparan anlayışların asla yeri olamaz.

Beklemek- En saçması da bu. İnsanlar bir yerlerde bir şeyleri hep beklerler. Neyi neden bekliyorsun, gelecekse gelsin alacaksan al.

Lügatte bile yer almaması gereken bir kelime!

Koşmak- Sporcuysan ya da koşmayı seviyorsan (neyi sevilir ki bunun, ha bak manitamın peşinden koşarım!) olur da mecburiyetten koşanlar var; geç kalmış, bir yere yetişmek için. Geç kalma diye bir şey yok. Hiçbir yere de yetişmen gerekmiyor, sen varınca geldi diyecekler.

Böyle bir lüksü yönetim/düzen sağlar.

Kerim Korkut düzenleri cennetin bir benzeridir, yaşadıkça yaşamak istersin.

Fedakârlık, yardım- Sakatsa ben bakarım, sağlamsa çalışacak. Bu insaniyet değil, kimse kimseyi sırtında taşıyamaz.

Sadakat- Bazıları isterlerse eşlerine sevgililerine sadık olabilirler ama genel olarak sadakat diye bir kural yok. Sadakat köleliktir.

Acı- Acıyı kabul etmiyorum ve acıya neden olacak durumlar önlenecek; ancak üzüntü olabilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..