Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Hayatın yarısı vardır; diğer yarısını biz kendimiz arayarak buluruz

Hayatın yarısı vardır; diğer yarısını biz kendimiz arayarak buluruz
 

Büyük bir mağaza, her şey var; ama hiçbir şey istediğimiz gibi değil, neye yarar. Yine büyük bir mağaza olsun, içinde her şey olsun, her şey istediğimiz gibi olsun... Ama olmuyorsa… Ki olmuyor zaten…

Bu bir hayat anlayışı… Bir yanda her şeyim olsun diyenler… Öbür yanda ihtiyacım kadar olsun ama istediğim gibi olsun diyenler… İlki hayatı bilmeyenlerin, ikincisi yaşam öğretisini kavramış olanların görüşü.

Ve sanılır ki ilki zenginlik… Dünyada her şey olsun ama aradığımı bulamayım… Bu nasıl zenginlikse… Kerim Korkut yenidünya düzeninde çok önemli bir devrim konusu…

Her yerde her şey dağlar gibi yığılı olmayacak. Ambarlar, silolar, depolar cehaletin eseri ve biz bunları yıkacağız. Bizde para dâhil biriktirme yok.

Küçük bir hastane… Ay, bölümleri yok! Ama hastane kusursuz ve var olan bölümü adam gibi bölüm. Dalak hastanesi. Böbrek için de başka yere git. Devasa bir AVM. Elma, armut seç seç al. Niye gözümü kafamı yorayım. Elma AVM’si, armut AVM’si olsun. Hem seçmekte neymiş. Seçilmiş olsun. Kerim Korkut yenidünya düzenini insanlar çok iyi algılamalı.

Her şey tam olsun, bol bol olsun, seçelim, alalım, gözümüz doysun… Hiç kimse kusura bakmasın, yamyam zihniyeti!

Seçeneklerin çok olması aradığımızı illa da burada bulacağımız anlamına gelmez. Bazen her şeyin olduğu yerde hiçbir şey yoktur. Mesele her şeyin olması değil ihtiyaçlarımıza ve isteklerimize göre dizayn edilmiş olması. Bazen küçük bir dükkân görürsünüz. Vitrinde birkaç bir şey vardır. Ama dizayn göz alıcıdır.  Burada benim alacağım ne olabilir ki diye düşünür aradığım her şeyi bulayım diye büyük mağazalara yönelirsiniz. Oysa aradığınız o küçük dükkândadır. Üstelik aramanız da gerekmez; sizin için hazırlanmıştır.

Seçenek insanları kandırmak içindir; onu almazsa bunu alsın diye. Girdiğin mağazada aradığın her şey olsun.  Ona buna baka baka aptala dön. Büyük AVM’ lerin amacı bu olabilir. Sunum belli bir ürünün özel bir tasarımla takdimi şeklinde olmalı.  Patates tarlasında taze taze söküp patates vermek mesela. Çöplük gibi her şeyi doldur, isteyene ver.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..